radisa cubric 3

Biciklistima problem vožnja levom štranom

 

Selektor biciklističke reprezentacije Srbije Radiša Čubrić rekao je danas da im u Londonu probleme zadaje vožnja automobila i bicikla levom, kontra stranom.

-Delimo vozilo sa bugarskim i turskim timom i morao sam da vozim na treninge i obavljam druge poslove, jer moj bugarski kolega ne sme da vozi levom stranom – rekao je Info centru Čubrić.

On je dodao da je velika gužva u saobraćaju, jer nema olimpijskih traka kao u Pekingu.

Povezana vest:  VUELTA 2011, Froome vodeći, Kišerlovski napredovao

-Nama je to veliki problem, start i cilj naše trke je dva sata vožnje od olimpijskog sela. Zavidimo ostalim olimpijcima, jer osim odbojkaša i odbojkašica, koji takođe moraju dosta da se voze do dvorane, objekti su relativno blizu i mnogi odlaze na svoja borilišta i peške – rekao je Čubrić.

U olimpijskom timu su Ivan Stević, koji treći put učestvuje na olimpijskim igrama i Gabor Kasa koji je debitant. U stručnom štabu je i sportski direktor Partizana Branko Banović.

Povezana vest:  Božo Ristić obukao belu majicu

-Atmosfera je odlična, lepo se družimo u olimpijskom selu. Stević je na nekim fotografijama video da Novak Đoković u Monte Karlu vozi bicikl u opremi Astane, pa mu je poklonio biciklisticke gaće i dres Srbije. Veoma se obradovao – rekao je Čubrić.

Drumska trka je 28. jula tako da će biciklisti najverovantije preskočiti svečano otvaranje Olimpijskih igara. Na stazi od 240 km učestvovaće 145 biciklista iz 63 države. Okupljanje je u poznatoj londonskoj ulici Mal, a potom se vozi devet krugova kroz predgrađe Boks Hil sa usponom u takozvanoj Cik cak ulici koji liči na serpentine Alp Ueza na Turu samo nije toliko visok.

Povezana vest:  Dejan Marić peti u drugoj trci „Kroz Vojvodinu“