milorad_cavic_3

Čavić: Moj najveći adut je iskustvo

 

Najbolji srpski plivač Milorad Čavić rekao je danas u Londonu da sa velikom „vatrom u srcu“ očekuje nastup na Olimpijskim igrama, poslednjem takmičenju u njegovoj karijeri.

-Definitivno završavam karijeru posle Londona i imam veliku želju da na svom poslednjem takmičenju uradim nešto veliko i oprostim se na pravi način – rekao je Čavić novinarima u Londonu.

Kako je naveo, sama činjenica da će učestvovovati na Igrama za njega je već velika pobeda nakon brojnih problema sa povredom. Ipak, kad je već tu, želja mu je da se dokopa pobedničkog postolja.

Povezana vest:  Red Bull uz još jednog olimpijca iz Srbije, krila za kajakaša Aleksandra Aleksića!

-Ako mogu tako da kazem, moj najveći adut je iskustvo. Ovo su mi četvrte Olimpijske igre u karijeri. Prema svemu što se očekuje, svi finalisti biće mlađi i neiskusniji od mene i nadam se da ću to uspeti na najbolji način da iskoristim – rekao je Čavić.

Srpski plivač je dodao da je u poslednje dve godine zbog povrede bio primoran da promeni taktiku u bazenu.

Povezana vest:  KAJAK, Bronza za Dostanić na EP u Rumuniji

-Ja sam ranije bio poznat po sjajnom startu, ali sada sam primoran da to nadoknađujem na neki drugi način i mislim da sam u tome uspeo. U svakom slučaju vredno radim, bazen je zaista odličan i nadam se najboljem – poručio je Čavić.

Za kraj, Čavić je imao malu zamerku na račun organizatora koji su u Olimpijskom selu prethodne večeri puštali glasnu muziku do ponoći.

Povezana vest:  PLIVANJE, Kinez Sun Jang svetskim rekordom do zlata ma 1.500 m

-Osećao sam se kao na Ibici. Gotovo da oka nisam sklopio, a rano sam morao na trening. Ipak, oprostio sam im, jer su mi rekli da su vežbali za ceremoniju otvaranja Igara – zaključio je Čavić.