becej_bazen

Nesreća na plivačkom kampu u Nišu

Plivački savez Srbije u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta R Srbije treći put za redom organizuju plivački kamp, koji se odrćava od 24. do 30. jula u Nišu u okviru SC Čair. Prethodnih godina je sve bilo u redu, ali ove godine desila se nesreće u kojoj je povređena 12-godišnja devojčica. Tim povodom PSS i MOS su izdali saopštenje koje u celosti prenosimo:

 

ZVANIČNO SAOPŠTENJE POVODOM NESREĆE KOJA SE DOGODILA

NA PLIVAČKOM KAMPU U NIŠU

Plivački savez Srbije u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta R Srbije treći put za redom organizuju plivački kamp, koji se održava od 24. do 30. jula u Nišu u okviru SC Čair.

Povezana vest:  KAJAK/KANU SP SEGEDIN, Srbija ostala na dva finala i jednom olimpijskom vizom na SP posle prvog dana

Učesnici plivačkog kampa, deca uzrasta mlađih pionira i pionira, od 10 do 12 godina, smešteni su u prenoćištu Čair, a treninzi se odvijaju na bazenima gore pomenutog centra.

Noćas oko 00.50 časova, pala je sa terase na drugom spratu N.O. (2000) iz Kruševca, koja je u prenoćištu boravila zajedno sa svom ostalom decom učesnicima kampa i tom prilikom zadobila je teške telesne povrede opasne po život. N.O. je hospitalizovana u Kliničkom centru u Nišu.

Povezana vest:  VESLANJE, Internacionalna regata Vojvodina Open 2010.

Prema strogoj proceduri realizacije kampova, sva deca su u 22.00h uredno smeštena u sobe, a treneri su oko 22.30 časova kontrolišući sobe konstatovali da su sva svetla pogašena i deca u svojim krevetima.

Oko 01.00 čas trener koji se nalazio na prvom spratu, čuo je zapomaganje nastradale devojčice i sa portirom i ostalim trenerima odmah reagovao. Odmah je obaveštena Hitna pomoć koja je veoma brzo stigla i dete je u pratnji rukovodioca kampa prevezeno na dečiju hirurgiju. Uviđaj na licu mesta izvršili su policijski službenici Policijske uprave u Nišu. U toku je rad na utvrđivanju svih okolnosti u vezi ovog nesrećnog događaja.

Povezana vest:  VESLANJE, Srpski četverac odbranio svetski tron

Predstavnici Ministarstva omladine i sporta R Srbije pomoćnik ministra Dragan Atanasov i predstavnici Plivačkog saveza Srbije generalni sekretar Vladimir Anušić i predsednik stručne komisije Milivoj Dopsaj, odmah po saznanju i dobijanju ove informacije obišli su sve učesnike plivačkog kampa i povređenu devojčicu u Nišu.