djurdjic_crnogorac_maric_vajs

Petoro srpskih biciklista na Šampionatu sveta u planinskom biciklizmu!
 
Selektor  reprezentacije Srbije u planinskom biciklizmu Nemanja Vajs odredio je petoro biciklista  za Šampionat sveta u austrijskom gradu Salfendenu od 6. do 9. septembra.
U kategoriji elita voziće Bojan Đurđić (Radnički, Kragujevac), do 23 godine Marko Popović (Ris sajkling, Novi Sad)  u kategoriji žena – do 23 godine Jovana Crnograc (BK Novi Sad), u juniorskoj trci Slobodan Stanković (BK Novi Sad) dok će u „eliminator trci“ za bicikliste do 23 godine startovati Aleksa Marić (Crvena zvezda). Đurđić, Marić i Crnogorac ove godine voze i u majicama turskog Salkano tima.
– Prvi put Srbija će imati predtavnike u štafetama, veoma interesantoj discipni u kojoj startuje četvoro takmičara – muškarac  u eliti i to će kod nas biti Đurđić, muškarac do 23 godine  – Popović, jedna žena – Jovana Crnogorac i junior – Stanković – kaže Nemanja Vajs.-  Aleksa Marić je određen da vozi takozvanu „eleminator trku“, na ispadanje. Prvo se vozi jedan krug koji je do 500 do 1.000 metara na vreme da bi se odredio redosled 32 vozača koji nastavljaju takmičenje i posle svake narednog starta najslabiji se eliminišu da bi četvorica u finalu odlučivala o medaljama.
Kako ste zadovoljni formom?
– Na Salkano kupu u Sarajevu proteklog vikenda odlično su svi vozili. Đurđić je pobedio, Marko Popović je bio drugi, Ivan Jovanović iz beogradskog Progresiva treći, Aleksa Marić četvrti, a zlatnu medalju osvojila je i Jovana Crnogorac. Stanković je bio drugi junior, a vodili smo i mlađeg kadeta Mijatovića iz BK Novi Sad koji je zauzeo prvo emsto. Jovana Crnogorac  je bila na pripremama u Sloveniji i obišla je i stazu za SP u Austriji i nadam se dobrim rezultatima – optimista je Nemanja Vajs.

 

Povezana vest:  Gabor Kasa deseti u Alanji