vuelta_grupna_2012

VUELTA 2012
Pijedra pobedio, Rodriges izdržao napade Kontadora
 
Vozač Kaha Rurala Antonio Pijedra pobedio je u današnjoj 15. deonici španske Vuelte, dok je lider u ukupnom plasmanu Hoakin Rodriges izdržao nekoliko napada Alberta Kontadora i zadržao prednost u ovoj biciklističkoj trci.
Pijedra se izdvojio iz male odvojene grupe samo 10 kilometara pre cilja i završio je deonicu od 186,5 kilometara za pet sati, jedan minut i 23 sekunde.
Sledeći su kroz cilj prošli Ruben Peres iz Euskadi-Euskaltela, Lojd Mondori iz Agera i Pijedrin timski drug David de la Fuente, sa nešto više od dva minuta zaostatka.
Rodriges je zadržao 22 sekunde prednosti nad Kontadorom u generalnom plasmanu, a na treće mesto je izbio Alehandro Valverde, sa 1:41 zaostatka. Njih trojica su danas zajedno završili sa zakašnjenjem od 9:25.
Današnja deonica bila u planinskim usponima i završila se na vrhu Lagos de Kovadonga. Rodriges je uvek bio blizu Kontadora tokom svakog napada.
-Hvala Bogu da nije bilo više kilometara, jer ne bih izdržao. Sreća moja pa sam imao snage za poslednjih 500 metara. Kontador me napada odasvuda. On je glavni sada. Njegovi napadi su vrhunski. Bio sam zapanjen brzinom na usponima -rekao je Rodriges.

 

Povezana vest:  Jelena Erić opet blistala u Gracu