8-daniel_teklehaimanot_l_emporteRajković 19. na trci u Francuskoj

 

Nišlija Jovan Rajković, član Železničara MBN, stipendista Međunarodne biciklistčke unije (UCI) u trening centru u Eglu kraj Lozane, zauzeo je 19. mesto na trci „Velika nagrada Karelora“ u mestu Ernolšajm sur Bruh u Francuskoj sa 3,42 minuta zaostatka od pobednika Danijela  Teklehajmanota (Eritreja) koji sa dva srpska mlada vozača, Rajkovićem i Gaborom Kasom vozi u mešovitom timu „Biciklistički centar UCI“.

– Napravili smo odličan posao, šestorica biciklista naše ekipe su u top 20 – kaže Gabor kasa. – Rajković je odlično vozio. Ja sam pao u nezgodnom trenutku, kada se vozilo veoma brzo i nisam uspeo da ulovim grupu.  Staza je bila 120 kilometra, sa  krugom od 4,8 km i vozili smo 25 krugova. Bilo je dosta uspona, a život nam je zagorčao jak vetar.

Povezana vest:  Jakovljeviću zvanje elit nacionalnog komesara

Tamnoputi biciklista Danijel Teklehajmanot je stigao na cilj solo, posle 3:04,50 časova vožnje, sa 21 sekund boljim vremenom od dvojice vozača iz Švajcarse Langom i Sađioratom iz ekipe „Burgi Fidi“.  Visoko četvrto mesto osvojio je suvozač Kase i Rajkovića u „imu „Bicklistički centar UCI“ Jang Čan Jae iz Koreje.

Kasa (21 godina)  je već drugu godinu stipendista u Međunarodom biciklističkom centru UCI u Eglu kraj Lozane, dok je Rajkoviću (20 godina) ovo prva godina. Stipendije su dobili zahvaljujući dobroj saradnji Međunarodne biciklističke unije (UCI) i Biciklističkog saveza Srbije.

Povezana vest:  Der i Hasanović u glavnoj grupi, Stević odustao na trci „Velika nagrada Sočija”

Naredni izazov srpskim bicklistima u ekipi „Međunarodnog centra UCI“  je trka „“Velika nagrada Portugalije“ koja se boduje za Svetski kup za vozača do 23 godine i voziće se od 26. do 28. marta. Prošle godine tim „Bicklistički centra UCI“ je pobedio na ovoj trci, dok je Kasa bio treći u generalnom plasmanu brdskih ciljeva.

Povezana vest:  Rodrigesu pobeda, Frum zadržao žutu majicu