BIC_SMELCEROVIC

Šmelceroviću „Velika nagrada Niša“
 
Goran Šmelecerović biciklista Radničkog iz Kragujevca pobedio je u poslednjoj trci sezone „Velikoj nagradi Niša“ („Memorijal Toma Blagojević“) u kategoriji elita isped  Marka Stankovića iz kraljevačkog Metalca i Dragana Spasića iz Železničara MBN kome je ovo bila oproštajna trka, jer napušta takmičarski biciklizam!
Trka je bodovana za Ligu Srbije drumskom biciklizmu i organizovao je klub Železničar MBN pod pokroviteljstvom Skupštine grada Niša, Uprave za obrazovanje, kulturu i sport Niša i Opštine Medijana. Prema nezvaničnim rezultatima u generalnom plasmanu Lige Srbije slavio je Dejan Marić iz kragujevačkog Radničkog, stigavši osmi.  Učestvovala su 104 vozača iz Bugarske, Makedonije, BiH i Srbije.
U juniorskoj konkurenciji trijumfovao je Aleksandar Mitić (Partizan) koji se hrabro priključio begu grupe od desetak seniora i sa njima došao na cilj. Miloš Borisavaljević (Metalac, Kraljevo) je drugi junior, a Stefan Stefanović iz Borca – treći. Borisavljević je prema nezvaničnim rezultatima i pobednik Lige Srbije u generalnom plasmanu.
Kadet subotičkog Spartaka Milan Dragojević zauzeo je prvo mesto ispred Danila Miloševića (Avalski soko, Beograd) i Ernada Beganovića iz Trnave (Novi Pazar).
U trci mlađih kadeta slavio je gost iz Bugarske Tatar Onur ispred Dimitrija  Đolai Žarkovića  (Spartak) i Aleksandr Petrovića (Borac).
Povezana vest:  Zekavica u tačkastoj majici