borisavljevic_na_startu

Borisavljević u Malboteku
 
Najbolji srpski junior, biciklista kraljevačkog Metalca  Miloš Borisavljević, zauzeo je izvanredno deveto mesto u prestižnoj trci “Hronometar nacija” u blizini francuskojg grada Nanta.
Po povratku u Kraljevo, njegov trener u Metalcu Radiša Čubrić, sumirao je utiske o jednom od najvećih uspeha srpskog omldinskog biciklizma:
– Da mi je neko ponudio plasman među deset pre trke, prihvatio bih ga oberučke – našalio se Čubrić.- Konkurrncija je bila izvnaredna, Britanac Rajan Mulen je pobedio u juniorskoj trci sa prosekom od 46,7 km na čas što je novi britanski rekord i najbolje vreme  u istoriji juniorske trke “Hronometra nacija”! Borisavljević je vozio na pozajmljenom biciklu našeg prijatelja, biciklističkog sudije i triatlonca Čubre na čemu mu se još jednom zahvaljujem, pa je i iz tog ugla njegov plasman pravi mali podvig. Uz malo više rada i tehničkih uslova, mislim da može još bolje u ovoj tehnički i tehnološki najzahtevnijoj disciplini.
Borisavljević je ove godine na trci Kupa nacija u Astriji osvojio treće mesto u etapi i odavno neki junior sa ovih prostora nije postigao takve rezultate u sezoni kao mladi kraljevački as. Čubrić je uveren da je pred njime sjajna budućnost:
– Sa njegovim bodovima u Austriji i sa “Hronometra nacija”, Srbija će na juniorskoj svetskoj rang listi ući među prvih 20 nacija! Podvig za svako čestitanje!
O planovima za mladog vozača, Čubrić kaže:
– Biće član Metalca i dogodine, ali smo postigli dogovor da kao gost vozi u  ekipi Malbotek  u Francuskoj i Belgiji. Imaju odličan program a to je  za vozača u ovim godinama veoma važno. Rado su ga prihvatili, preporuke su njegove šampionske titule na  Prvenstvu Balkana, pobede  na Prvenstu Srbije i prvo mesto u Ligi Srbije. Bio je i 24. na Šampionatu sveta u Holandiji. Dobar glas se daleko čuje. Mnogo je pomogao da Metalaca i ove sezone dominira sa juniorskim timom u srpskom biciklizmu. Kada bi nam grad samo malo finasijski više pomogao, gde bi nam bio kraj!
Borisavljević je na “Hronometru nacija” imao priliku da se sretne sa velikanima svetskog biciklizma, između ostalog i sa legendarnon šampionkom Žani Longo. U juniorskoj trci prvo mesto pripalo je Britancu Mulenu ispred Mišoo i Pivetoa (Francuska) dok je seniorsku trku dobio olimpijski vicešampion Toni Martin (Nemačka). U trci za dame slavila je Amerikanka Amber Neiben.
Povezana vest:  Održana jubilarna 10. Coca-Cola Beogradska biciklijada