Lance_Armstrong_2012

Armstrong se izvinio svojoj organizaciji

 

Bivši biciklista Lens Armstrong izvinio se danas osoblju dobrotvorne fondacije za borbu protiv raka „Livstrong“ (Livestrong). Armstrong se na privatnom sastanku obratio osoblju fondacije i uputio izvinjenje svima, rekavši „žao mi je“, kazao je za Asošiejted pres jedan od prisutnih na sastanku, koji je želeo da ostane anoniman.

Povezana vest:  Tomić deveti u Grčkoj, Skandarski pobedio u Sremskoj Mitrovici

On je dodao da je Armstrong veoma emotivno podneo taj sastanak, kao I da je nekoliko zaposlenih plakalo tokom govora poniženog bicikliste. Armstrong je u tom govoru rekao da će pokušati da vrati ugled organizacije, ali nije direktno priznao da je koristio nedozvoljene supstance.

Sedmostruki osvajač Tur de Fransa će 17. januara gostovati u šou emisiji Opre Vinfri, a navodi se da će tamo izneti sve detalje o dopingu.

Povezana vest:  Startovala biciklistička trka Banjaluka-Beograd

Armstrong je juče odbio ponudu Američke anti-doping agencije (USADA) da zadrži pet titula sa Tura, a da za uzvrat prizna da je koristio doping. Međunarodna biciklistička unija prošle godine izbrisala je sve njegove rezultate i izrekla mu doživotnu zabranu bavljenja profesionalnim biciklizmom zbog korišcenja nedozvoljenih sredstava.

Armstrong je optužen da je koristio EPO, transfuziju krvi, testosteron, kortikosteroide, hormon rasta i prodavao doping sredstava drugim biciklistima.

Povezana vest:  Jovana Crnogorac sedma na trci u Turskoj