Radisa cubricČubrić hvali bicikliste Borca

Selektor biciklističke seniorske reprezentacije Srbije Radiša Čubrić, zadovoljan je kako su protekle pripreme u Igalu, iako vreme nije išlo na ruku najboljim srpskim vozačima.
– Bilo je dosta kiše, ali obzirom na vejavicu i susnežicu u Srbiji, dobro smo prošli – kaže Radiša Čubrić.- Vozači čačanskog Borca, došli su najspremniji na pripreme, oseća se da nekadašnji reprezentativac Predrag Proki, koji je sada trener u Borcu, odlično radi. Čačanin Jovan Zekavica je veoma motivisan, očigledno da ga je iskustvo iz SAD i način rada sa kojim se tamo susreo, usmerili na pravi put. Stefan Stefanović i Marko Danilović su takođe dobro radili…
Na pripremama je prednjačio iskusni Esad Hasanović iz kragujevačkog Radničkog:
– Malo zaostaje sa formom, ali je veoma disciplnovan i predan treningu i i uvek ga ističem za primer je mlađim biciklistima. Zbog iskustva biće nam dragocen u reprezentaciji. Marko Stanković iz CCN Metalca je došao sa dobrom formom i u punoj meri je iskoristio prireme. Dejan Marić će, siguran sam biti zvezda Radničkog, fizički je veoma spreman i nedostaje mu samo nešto više brzine. Od njega mnogo očekujem u ovoj gdini. Od mlađih, Polumirac i Stojanović su se razboleli u ranoj fazi priprema i vratio sam ih kućama. U pitanju je bio jak virus, skoro sve nas je zakačio, ali su ga neki lakše podneli.
Međutim, Čubrić se kritički osvrnuo i na formu nekih vozača za koje računa da će biti okosnica ekipe:
– Nikola Kozomara, novi član OBK Beograda je najviše podbacio, forma mu je loša, i moraće mnogo da zapne da stigne ostale kandidate za reprezentaciju – ocena je Čubrića.- Prireme su bile dobro koncipirane, tri ciklusa od po četiri dana i radilo se na podizanju forme, a Kozomara za to nije bio dovoljno pripremljen.
Na pitanje, šta može od ovih vozača da se očekuje, računajući i na sjajnog Nebojšu Jovanovića iz Radničkog, koji radi po posebnom programu, Čubrić je bio iskren:
– Idući mesec je rezervisan za trke u Istri. Polazimo 5. marta i sutradan je odmah trka u Umagu. Već 10. marta stratovaćemo u Poreču. Vozičemo bez Stevića, Kase i Borisavljevića koji su sa svojim ekipama, Stević u rumunskom Tusnadu, Kasa i Borisavljević u belgijskom Melboteku, ali mislim da i sa ovim sastavom imamo šansu da ispunimo ciljeve – da na jednodnevnimm trkama u Umagu i Poreču neki naš vozač bude u prvih deset i da osvojimo bodove. Na etapnom Istarskom proleću od 14. do 17. marta, jurišaćemo na postolje u etapama sa ciljem da neki naš vozač bude u prvoj trećini u generalnom plasmanu. Pred polazaak 1. i 2. marta imaćemo i kontrolne treninge.
Najranije će sezonu početi vozači CCN Metalca iz Kraljeva. Ekipa će, pojačana biciklistima iz inostranstva startovati od 28. fabruara do 3. marta na trci „Oko Arada“ u Izraelu. Vodiče je kraljevački olimpijac, predsednik kluba CCN Metalac Rajko Čubrić. Startovaće deset inostranih ekipa, među njima i dobri timovi iz Rusije, Francuske i Nemačke.

Povezana vest:  Kontador propušta Olimpijske igre zbog povreda