jovanzekavica

Haos u Umagu, Zekavica oko 40. mesta

Otvaranje sezone na kontinentu, trka u kategriji 1,2 za UCI bodove „Trofej Umaga“ održana je po strahovito lošem vremenu, jakom pljusku, pravoj provali oblaka uz jak vetar, ali i uz lošu i haotičnu organizaciju.
Najbolje plasirani srpski reprezentativac bio je Jovan Zekavica oko 40. mesta. U glavnoj grupi oko 50. mesta bio je i Marko Stanković dok je Stefan Stefanović bio na začelju te grupe. Glavnu grupu su pustili Esad Hasanović, Dejan Marić i Marko Danilović.
– Zbog užasnih vremenskih uslova trka je skraćena za skoro 70 kilometra i bila je dugačka samo 80 km. Takođe, trka je dva puta prekidana, jednom jer su promašili stazu – kaže selektor reprezentacije Srbije Radiša Čubrić.- Staza je inače bila loše obeležena, pa i oni koji su tu nekad vozili, po jakom nevremenu teško su se snalazili.
U lošim uslovima najbolje se snašao mladi Jovan Zekavica?
– On pokazuje dobru formu i očekujem da će u nedelju na „Trofeju Poreča“ pružiti još bolju vožnju – smatra Čubrić.- Ostali su vozili koliko su mogli u ovim okolnostima ali sam zadovoljan u celini kako je funkcionisale ekipa.
Ivan Stević je u Poreču, ali nije starovao zbog bolesti:
– Imao sam jak bronhitis, pijem lekove već sedam dana i to antibitike i bila je ispravna odluka trenera da ne startujem,pošto je vreme zaista bilo užasno. Takođe, uništili su trku lošom organizacijom, ne može da se dogodi da u ovom rangu trke karavan promaši stazu – kaže Stević.- Neću startovati ni u Poreču 10. marta, planiram da vozim tek na „Istarskom proleću“ od 14. do17. marta. I Kasa nije u Poreču, sa svojom ekipom ima poseban program u Belgiji.
Meteorolozi ne predviđaju poboljšanje vremena do nedelje, što teško pada biciklistima jer je odlazak u Istru planiran i za treninge između trka.
Trku „Trofej Umaga“ osvojio je Slovenac Alojz Hočevar iz Adrije posle 2:04,30 časova vožnje u sprintu grupe od preko 40 biciklista. Vozio je prosečno 38,5 km na čas. Drugo mesto pripalo je Oskaru Landi (Norveška, Oster Hus Ridli tim) a treće Garnodu Aueru (Austria, VSA tim).

Povezana vest:  Stević treći u Rumi, sprinterski dvoboj Rikecija i Rosija dobio Argentinac!