gaborkasa

Kasa u CCN Metalcu na trci u Mađarskoj

Gabor Kasa olimpijac subotičkog Spartaka, koji će ove godine voziti i u majici belgijskog tima Melbotek, biće gost u CCN Metalcu iz Kraljeva na trci u Mađarskoj „Košice – Miškolc“ u kategoriji 1.2 za bodove u Evropa turu 23. marta.
– Kasa je načelno prihvatio da bude naš gost na ovoj trci, jer se on i Borisavljević vraćaju iz Belgije na dve nedelje u Srbiju 18. marta – kaže selektor reprezentacije Srbije i trener u CCN Metalcu Radiša Čubrić.- Kasa je odlično vozio na nekoliko jakih trka u Belgiji a u nedelju će startovati na jednoj od najjačih trka u tom regioni za vozače do 25 godine u kategoriji 1.2 „Katekoers“ u Iperu. Borisavljević se oporavalja od pada pa je i on je najavljen u timu za ovu trku.
Čubrić je sa reprezentacijom Srbije u Poreču, gde će 10. marta voziti „Trofej Poreč“ u kategoriji 1.2. U timu su Jovan Zekavica, Marko Danilović i Stefan Stefanović (Borac), Esad Hasanović i Dejan Marić (Radnički, Kragujevac) i Marko Stanković (CCN Metalac, Kraljevo).
– Popravilo se vreme i održali smo jak trening posle kiše, a u subotu smo vozili iza autombila. Forma je dobra, nadam se da će, potogovo mladi vozači, pokazati šta mogu na „Trofeju Poreč“. Kokurencija je kao i svake godne veoma jaka, prijavljeno je blizu 30 ekipa. Potom ćemo trenirati do starta etapne trke u kategoriji 2.2 „Istarsko proleće“ od 14. do 17. marta. Svi se nadamo da će nas vreme poslužiti, iako prognoze nisu najbolje – dodao je Čubrić.
Kasa je ove sezone bio 40. ma trci „Brisel – Zeperen“ i 67. na trci Belfonten na kojoj je 46. bio Borisavljević.

Povezana vest:  Zekavica 18. na „Karpatian turu"