radisa cubric 3Čubrić odredio ekipu za trke u Italiji

Selektor reprezentacije Srbije Radiša Čubrić odredio je, po povratku sa trke „Košice – Miškolc“ trojicu vozača za dve trke koje će se na katolički Uskrs održati u Italiji, 1. aprila „Điro dela Belvedere“ i 2. aprila „Gran premio Palio de Recioto“.
– Sigurni su Miloš Borisavljević iz CCN Metalca, Jovan Zekavica i Stefan Stefanović iz čačanskog Borca, a sačekaću još malo da odredim četvrtog biciklistu – kaže Čubrić.- To su dve najjače trke za bicikliste do 23 godine u ovom delu sezone i dolaze veoma jaki nacionalni timovi iz celog sveta.
Čubrić se osvrnuo i na trku „Košice – Miškolc“ na kojoj je motociklista uleteo u grupu:
– Trka je bila dobro organizovana i domaćini nisu mogli da predvide šta će se dešavati u finišu, a takvi incidenti se dešavaju i na Turu. Policajac je reagovao po malo u panici kada je video da ga biciklisti sustižu, pa je došlo do sudara. Sreća da je Marko Stanković iz CCN Metalca prošao bez težih posledica, iako je bio „na putanji udara“. Sa druge strane, klub će veoma teško da podnese štetu zbog bicikla koji je potpuno uništen. Mogu da budem zadovoljan, kao selektor, kako su vozili srpski biciklisti. Kasa je deveti, prvi ispod crte za bodove i u dobroj je formi, kao i Zekavica. I Marko Stanković bi bio u gornjem domu da nije bilo incidenta. Čeka nas trkama bogat april. Već u subotu 6. aprila je početak naše lige u Novom Sadu, a već 7. aprila reprezentacija bi učestvovala na trci „Oko Šenčura“ u blizini Kranja u Sloveniji u kategoriji 1.2. Šteta što bicklisti Radničkog iz Kragujevca, koji su bili prijavljeni za trku u Miškolcu nisu startovali, sigurno bi utisak bio još povoljniji – uveren je Čubrić.
Slovak iz Dukle Kolar pobedio na stazi do 130 km u vremenu 2:34,16 časova u sprintu ispred Stevićevog suvozača u Tusnadu Ciobana (Moldavija) i Popkova (Ukrajina, ISD). Nekadaši srpski reprezentaivac Žolt Der u mađarskoj ekipi Utinsilnord je šesti sa 2,13 minuta zaostatka, a Gabor Kasa (Spartak, Subotica), gost u CCN Metalcu devetu sa 2,14 minuta slabijim vremenom. Isti zaostatak na 12. mestu ima Jovan Zekavica iz Borca, kao i Nikola Kozomara iz OBK Beograda na 15. mestu. Čačanin Stefan Stefanović je stigao 18. sa 2,14 minuta slabijim vremeniom, a njegov suvozač iz ekipe Marko Danilović 19. sa 2,15 minuta slabijim vremenom. Marko Polumirac (CCN Metalac) je bio 20. sa istim zaostatkom.
Mladi Miloš Borisavljević (CCN Metalac), koji je na jednom delu puta koga je jaka zima pretvorila u „rupu do rupe“ polomio guvernalu, je stigao 26. sa 2,16 minuta zaostatka. Na 41. mesto stavljen je Marko Stanković (CCN Metalac) sa 2,22 minuta slabijim vremenom, a 58. je Miloš Stojanović (CCN Metalac) sa 10,33 minuta zaostatka.

Povezana vest:  Suspendovan muž Žani Longo