ABIC DA TOCKOVI NE STANU 2Izbori u BS Srbije 26. aprila

Skupštinska komisija za organizaciju vanredne izborne Skupštine Biciklističkog saveza Srbije, saopštila je da će se izbori u biciklističkoj organzaciji održati 26. aprila u 18 časova a da kandidati za predsednika imaju rok da do 15. apila dostave kandidature.
Kandidat za predsednika mora da ima podršku najmanje pet klubva ili organizacija -punopravnih članova BSS, a jedan punopravni član BSS ima pravo da podrži samo jednog predsedničkog kandidata.
Vanredna izborna Skupština BSS sazvana je pošto je na godišnjoj Skupštini Biciklističkog saveza Srbije 30. marta u Beogradu izglasano nepoverenje predsedniku BSS Draganu Dostaniću i generalnom sekretaru Petru Rokviću. Za smenu predsednika i prvog operativca saveza glasala su 23 delegata, protiv 19. Tada je i formirana Skupštinska komisija za organizaciju vanredne izborne Skupštine BSS u koju su imenovini Ljubomir Živanović (trka „Kroz Srbiju“), Radimir Povalović (Policajac) i Igor Jemcov (Progresiv, Beograd).
Sa sastanku u Beogradu članovi Skupštinske komisije su uputili i saopštenje klubovima i medijima u kome se kaže i da će preporučiti kancelariji BSS da do 10. aprila dostavi zapisnik sa Skupštne BSS od 30. marta, kao i spisak svih članova BSS, i što je najvažnije, dopunjeni i obrazloženi finansijski izveštaj zaključno sa 30. martom, u kome moraju da budu navadena sva potraživanja i dugovanja saveza. Sa ovim izveštajima biće upoznati svi članovi BSS i kandidati za predsednika.
Na godišnjoj Skupštini BSS 30. marta nije usvojen Izveštaj o radu predsednika BSS Dragana Dostanića. Veliku polemiku izazvao i izveštaj o finansijskom poslovanju uz konstataciju da „finansijska konsolidacija saveza nije urađena“. Delegati klubova i organzacija su ukazali i ne voma težak položaj organizatora trka i takmičenja u Srbiji zbog visoke cene usluga MUP koju ni jedan član BSS ne može da plati sredstvima iz budžeta, što ozbiljno preti da se biciklizam ugasi jer biciklisti nemaju dvorane, sale, terene… da se takmiče već to moraju da rade na drumovima uz obezbeđenu partnju saobraćajne policije.

Povezana vest:  Pavlović i Vajs selektori