konja dimitrije zzarklovic djolnai ulazi u ciljDva druga mesta Dimitrija Žarkovića Đolaia u Konji

Dimitrije Žarković Đolai, mladi subotički biciklista, osvojio je u dve trke na „Međunarodnim dečijim igrama“ u turskom gradu Konja dva druga mesta. Srebrom se prvo okitio u kružnoj drumskoj trci potom u kriterijumskoj trci na bodove, deset krugova ukupne dužine 20 km!
– Dimitrije Žarković Đolai se u poslednjem krugu izdvojio iz velike grupe biciklista i na cilj došao sa prednošću od skoro pola minuta, ali na žalost nije bio i ukupni pobednik kriterijumske bodovne trke jer u četvrtom i šestom bodovnom krugu nije upisao poene – kaže Zoran Vukosavljević, trener srpske selekcije, kome je asistirao subotički stručnjak Dejan Perčić.- Pripalo mu je drugo mesto, što je odličan uspeh obzirom na solidnu konkutrnciju takmičara iz Litvanije, Moldavije, Gruzije, Kazahstana, Kipra i dva nacionalna tima Turske.
Srpski tim pratili su pehovi u drugoj trci, Marko Kasapović iz BK Novi Sad je pao ali je uspeo da završi trku na petom mestu, Jovan Jovanović iz valjevskog Bobe bio je sedmi, dok je Almin Hodžić iz novopazarske Trnave došao u drugoj grupi.
– Ovakve trke su dragocene za bicikliste u ovom uzrastu da stiču iskustvo – istakao je Vukosavljević.- Ovo je dobra kadetska generacija, rezultati u Konji su lepa preporuka za selektora mlađih kategorija Sašu Gajičića da na njih obrati pažnju.
Dva srebra Dimitrija Žarkovića Đolaia su nastavak uspešnog učešća srpskih kadeta na ovom takmičenju koje finansira grad Konja. Na prvim igrama 2011. Nemanja Dugalić iz čačanskog Borca je pobedio u kriterijumskoj trci i bio treći u kružnoj trci. Lane je Dario Nimčević iz subotičkog Spartaka bio drugi u kružnoj trci i peti u kriterijumu.

Povezana vest:  Nikola Stefanović pobedio u trci u Kruševcu