mikecIz Solina i Osijeka u Fort Bening i Plzen

Srpski streci će ovog vikenda biti na priremama i takmičenjima u Solinu i Osijeku posle kojih odlaze na „Veliku nagradu oslobođenja“ u Plzen i Svetski kup u Fort Bening u SAD.
U Solinu će od utorka do nedelje prvo trenirati. a potom za vikend gađati na jakom međunarodnom takmičenju puškom Andrea Arsović (Partizan), Ivana Maksimović i Dragana Todorović (Novi Beograd Ušće), Nemanja Mirosavljev (Novi Sad), Milenko Sebić (Novi Beograd Ušće), Damir Mikec (Policajac) i Andrija Zlatić („Aleksa Dejović“, Užice). U stručnom štabu uz v.d. selektora Gorana Maksimovića biće i lični treneri strelaca Aleksandar Zlatić, Dragan Marković i Dragan Donević.
U Osijeku će biti na sedmodnevnim pripremama Zorana Arunović i njen trener Jelena Arunović. U Beogradu će trenirati Jasna Šekarić, a u Boru Bobana Veličković.
Svetski kup u Fort Beningu u SAD je od 4. do 13. maja. Gađaće puškom Ivana Maksimović (Novi Beograd Ušće) i Andrea Arsović (Partizan) i pištoljem Jasna Šekarić i Zorana Arunović (Crvena zvezda), Bobana Veličković (Bor 030), Andrija Zlatić („Aleksa Dejović“, Užice) i Damir Mikec (Policajac). U stručnom štabu su, uz selektora Maksimovića i treneri reprezentacije Jelena Arunović i Dragan Donević.
„Velika nagrada oslobođenja“ u Plzenu od 1. do 5. maja. Učestvovaće puškom Stevan Pletikosić („Čika Mata“), Milenko Sebić (Novi Beograd Ušće), Dragan Marković (Novi Sad) i Dragana Todorović (Novi Beograd Ušće) i pištoljem Dimitrije Grgić (Akademac) i Danica Rašeta (Zemun Centar). Vodiće ih trener Ivan Kvasnevski.
Strelci imaju izuzetno bogatu sezonu. Treći Svetski kup biće u Minhenu od 23. do 30. maja, potom su od 20. do 30. juna Mediteranske igre u Turskoj i od 3. do 12. jula je poslednji Svetski kup u sezoni u Granadi u Španiji. Od 12. do 17. jula je Univerzijada u Rusiji, od 21. do 30. jula Prvenstvo Evrope MK oružjem u Osijeku koje je i kruna sezone. Finale Svetskog kupa je od 6. do 12. oktobra u Minhenu.

Povezana vest:  Jelena Zeljajić 11. MK puškom trostav na turniru u Plzenu