bicCCNmetalacuiranuMotociklista u Iranu odveo bicikliste na parking umesto na cilj!

Prva etapa trke „Oko Irana“ u kategoriji 2.2 za bodove u Azija turu od Tabriza do Marahea od 128 km je poništena jer je došlo do neobičnog incidenta za biciklističke prilike, koji vođ ekipe CCN Metalaca iz Kraljeva koja predstavlja srpski biciklizam na ovoj trci Miroslav Boćanin ovako opisuje:
– Finiš je bio haotičan, jer su moticiklista i vodeći autmobil odveli, na 300 metara do cilja, celu grupu biciklista u skretanje za parking, koje je inače namenjeno za prateća vozila u karavanu da ne bi prolazila kroz cilj. Zbog toga su rezultati poništeni, a nagrade su raspodeljene na svih 19 ekipa.
Generakni plasman je određen na osnovu bonifikacija na dva prolazna cilja koje je dobio Elcin Asadov iz Azerbejdžana, tako da je obukao žutu majici i ima dve sekunde bolje vreme od Ilbera Sefa (Albanija) i pet sekundi prednosti pred Saed Navib Farom iz Irana.
Za CCN Metalac voze u Iranu Lukas Kalt i Mihael Auborn iz Švajcarske i Finac Anti Sizko kao i dva kraljevačka mlada vozača Marko Stankoviić i Marko Polumirac. Vođa tima je Miroljub Boćanin a asistiraće mu Antoli Sizko.

Povezana vest:  Vigins i dalje u žutoj majici, Vekler pobednnik 10. etape