alberto-contador

Kontador: Ne bih dolazio na Tur da ne verujem u pobedu

Španski biciklista Alberto Kontador rekao je danas da je motivisan da osvojio ovogodišnji Tur de Frans i pobedi najvećeg favorita Britanca Krisa Fruma. Kontador je dva puta osvojao Tur de Frans (2007. i 2009), a prošle godine nije učestvovao, jer mu je titula iz 2010. godine oduzeta zbog korišćenja dopinga.
-Frum je imao odličnu sezonu iza sebe, ali da ne mislim da ne mogu da pobedim, ne bih ni dolazio ovde – rekao je Kontador na poslednjoj konferenciji za medije pred početak trke. 
On je dodao da na najpoznatiju trku na svetu ne dolazi maksimalno spreman. 
-Ove godine neće odlučivati duel dva vozača, imaćemo film sa više glumaca. U svakom slučaju, očekuje nas mnogo više akcije nego prethodnih godina. Taktika će zavisiti od pozicije u generalnom plasmanu i doneću je posle druge vožnje na hronometar – poručio je Kontador. 
Prošlogodišnji trku oko Francuske zbog povrede leđa propustio je i Endi Šlek iz Luksemburga. 
-Imao sam tešku godinu iza sebe, ne mislim da sam favorit za osvajanje ove godine. Pre bih sebe svrstao u autsajdere – rekao je Šlek.
Jubilarno 100. izdanje Tura održaće se od 29. juna do 21. jula, a prva etapa biće vožena na Korzici od Porto Vekija do Bastije.

Povezana vest:  Srbija sa osmoro učesnika na Šampionatu Evrope u Ofidi