tour de france 3-danMartinu etapa, Frum zadržao žutu majicu

Nemački biciklista Toni Martin iz Kvik Step tima pobedio je danas na 11. etapi Tur de Fransa, dok je vodeći u generalnom plasmanu Birtanac Kristofer Frum iz Skaja bio drugi sa 12 sekundi zaostatka.
Na Turu se danas vozio prvi individualni hronometar, a u etapi dugoj 33 kilometara od Avranša do Mon Sen Mišela u Normandiji, najuspešni bio je Martin koji je trku završio za 36 minuta i 29 sekundi, dok je Frum bio 12 sekundi iza.
Treći kroz cilj prošao je Belgijanac Toma de Gent iz DCM tima sa minutom i jednom sekundom zaostatka.
Današnju etapu obeležio je incident koji se dogodio kada je jedan navijač kilometar pred cilj polio urinom britanskog biciklistu Marka Kevendiša.
Mediji navode da bi razlog napada na Kevendiša mogao da bude jučerašnji incident, kada se Britanac u finišu etape sudario s Tomom Velersom prilikom sprinta.
Martinu, koji svetski prvak u hronometarskim trkama, ovo je bila druga pobeda na Turu u karijeri, a prva u ovogodišnjem 100. Izdanju najprestižnije biciklističke trke.
Frum je žutu majicu vodećeg u generalnom plasamanu zadržao, a čak i povećao prednost u odnosu na prve pratioce.
Španac Alehandro Valverde iz Muvistara etapu je završio na 13. Mestu sa dva minuta i 12 sekundi zaostatka, pa je tako u generalnom plasmanu u odnosu na Fruma povećao zaostatak na tri minuta i 25 sekundi.
Sutra će se na Trci kroz Francusku voziti 12. etapa duga 218 kilometara od Fužera do Tura.

Povezana vest:  Borisavljević drugi u etapi, Rajović najbolji junior