Mark Cavendish 2013

Nova pobeda Kevendiša, Frumu umanjena prednost

Britanski biciklista Mark Kevendiš iz Kvik Step tima trijumfovao je danas na 13. etapi Tur de Fransa, dok je njegov sunarodnik, vozač Skaja Kristofer Frum zadržao žutu majicu vodećeg u generalnom plasmanu. U uzbudljivoj 13. etapi od Tura do Sent-Amand-Montronda dugoj 173 kilometara najiviše su profitirali vozač Sakso-Tinkof tima Alberto Kontador i Holanđanin Bouke Molema iz Belkina, koji si u generalnom plasmanu uspeli da umanje prednost Fruma za minut i devet sekundi. 
Kevendis je trku završio u vremenu od tri sata, 40 minuta i osam sekundi, pošto je u sprint završnici završio ispred nosioca zelene majice vozača Kenondejla Slovaka Petra Sagana. Vozač Belkina Bouk Molema iz Holandije kroz cilj je prošao kao treći u istom vremenu kao i Kevendiš, a u toj grupi je još bilo šestorica biciklista. 
Vodeći u generalnom plasmanu, Frum, kroz cilj je prošao u narednoj grupi vozača, koja je za pobedničkom zaostajala minut i devet sekundi. 
Do danas drugoplasirani u generalnom plasmanu Alehandro Valverde iz Muvistara trku je završio na 70. mestu sa devet minuta i 54 sekunde zaostatka, pošto mu je sredinom etape pukla guma. Frum u generalnom plasmanu ima dva minuta i 28 seknudi prednosti u odnosu na Molemu, dok je Kontador na dva minuta i 45 sekundi. 
Na Turu će sutra voziti etapa od Sent-Pursana sur Siula do Liona duga 191 kilometar. 

Povezana vest:  Đurđić pobedio na Divčibarama