Vuk Celic PoljskaPLIVANJE
Apsolutni rekord Vuka Čelića na Evropskom juniorskom prvenstvu u Poljskoj

Trećeg dana Evropskog juniorskog prvenstva u plivanju koje se održava u Poznanu (Poljska) od 10. do 14. jula, Vuk Čelić postao je novi apsolutni i juniorski rekorder Srbije u disciplini 200 leđno sa rezultatom 2:02,87 i kao četvrti plasirao se u večerašnje polufinale.
Vuk Čelić odličnim plivanjem u jutrošnjim kvalifikacijama, došao je do fenomenalnog rezultata i novog Nacionalnog Apsolutnog i Juniorskog rekorda u disciplini 200 metara leđno. Da ovaj rezultat bude još vredniji govori i podatak da je on ulazni junior koji pliva sa godinu dana starijim plivačima među kojima je zauzeo četvro mesto ukupno, a prvo u svom godištu. Polufinale je na programu u popodnevnom delu programa koji počinje u 17 časova.
Neposredno pre nastupa novog apsolutnog rekordera Srbije, Marko Lazić je odličnim plivanjen na 50 prsno u vremenu 29,68 zauzeo mesto prve rezerve u večerašnjem polufinalu i ukoliko neko od kvalifikovanih plivača ispred njega odustane, naći će se i zvanično u polufinalu.
Srpski tim u Poznanu čini ukupno 13 plivača (7 plivača i 6 plivačica) koji brane boje naše zemlje među 42 zemlje učesnice sa Starog kontinenta.

Povezana vest:  VESLANJE, Italija nova trenažna destinacija nakon Turske