PRVENSTVO BGD SVI OSVAJACI I DRAGAN CIRICAleksandar Petrović najbrži kadet na Ušću

Aleksandar Petrović biciklista čačanskog Borca pobedio je u trci kadeta na Otvorenom prvenstvu Beograda i osvojio pehar „Mladi talenti Beograda 2013″. Najbolji beogradski biciklista bio je Andrej Galović iz Partizana.
Trku je Petrović rešio u finišu odmakavši za malo pratiocima i zabeležio vreme 52, 12 minuta na stazi od 50 km. Njegov najopasniji rival, državni šampion i pobednik Lige Srbije Dušan Rajović iz CCN Metalca pao je u središnici trke i morao je da odustane.
U nadmetanju mlađih kadeta, u otvorenoj trci slavio je tandem iz Vinkovaca Cindrić i Uzelac, dok je Dušan Veselinović iz Partizana osvojio treće mesto i pripala mu je tako i titula prvaka Beograda.
Kod poletaraca obe titule i pehar prigrlio je Teodor Stanković Bajević iz Avalskog sokola.
Trku je organizovao BS Beograda pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu Beograda. Medalje i pehare uručili su Dragan Ćirić iz Sekretarijata za sport i omladinu Beograda, Nebojša Popov predsednik BSB Beograda, Ranko Marić sekretar BS Beograda i Nikola Jakovljević direktor ove trke kojom je završena sezona u drumskom biciklizmu u Srbiji.
– Ovo je bila još jedna lepa sportska manifestacija kojom smo ukrasili oktobar u Beogradu i čestitam vrednim biciklističkim radnicima BS Beograda na uspešnoj organizaciji. I odziv je bio dobar, sa gostima iz Vinkovaca trka je imala međunarodni karakter a mladi biciklisti su se sjajno borili na brzoj stazi Ušća.
Plasmani, Otvoreno prvenstvo Beograda i „Mladi talenti 2013″ – kadeti – otvorena trka: 1. Aleksandar Petrović (Borac Čačak), 2. Andrija Čukić (CCN Metalac), 3. Nikola Rosić (Šumadija Biro plan, Aranđelovac). Prvenstvo Beograda: 1. Andrej Galović (Partizan), 2. Bogoljub Stefanović (Avalski soko), 3. Miloš Uzul (Partizan).
Mlađi kadeti, otvorena trka: 1. Arijan Cindrić, 2. Roberto Uzelac (obojica Hrvatska, Sokol – Vinkovci), 3. Dušan Veselinović (Partizan). Prvenstvo Beograda: 1. Dušan Veselinović (Partizan), 2. Andrija Joksimović (Partizan), 3. Vuk Krković (C. zvezda).
Poletarci, otvorena trka: 1. Teodor Stanković Bajević (Avalski soko), 2. Antun Antolović, 3. Antonio Božić (obojica Hrvatska, Sokol – Vinkovci).
Prvenstvo Beograda: 1. Teodor Stanković Bajević (Avalski soko), 2. Nikola Ribačić (Pro ekip, Beograd), 3. Dimitrije Čpajak (Avalski soko).

Povezana vest:  Srbija dobila tri mesta na startu za elitu i četiri za vozače do 23 godine za SP u Melburnu, predsednik Dostanić moli za pomoć za odlazak!