cubric sedi sa sinom radisom sa gostimaBorisavljević najbolji senior CCN Metalca, Radoš Čubrić isekao rođendansku tortu!

Biciklistički klub CCN Metalac na godišnjoj Skupštini u restoranu „Sunce“ u Kraljevu obeležio je 80. rođendan legendarnog Radiše Čubrića počasnog građanina Kraljeva i sumirao rezultate u uspesima prebogatoj 2013.
– Radoša smo iznenadili, nije znao da ćemo mu prirediti proslavu – kaže mlađi sin Radiša Čubrić, šef stručnog štaba CCN Metalca i olimpijac 1992. dok je predsednik kluba stariji sin Rajko olimpijac 1988.- Okupili su se mnogi velikani biciklističkog sporta iz cele nekadašnje Jugoslavije. Predvodio ih je najstariji 93 – godišnji Žika Micić, veselili su se i Pavlik, Živković, Vukojević, Toma Milenković, Miroljub Krstić, Dimitrijević, Lukić, Jelić, Babajić, Hukić, Boćanin, Miša Veliković, Aleksandar Milenković, Dragan Dostanić…
Radoš Čubrić je ostavio ogroman trag u srpskom i jugoslovenskom biciklizmu. Počeo je na „kotrašu“ sa drvenom pedalom 1956. a dogurao do Olimpjskih igara u Minhenu 1972. Pobeđivao je dva puta na trci „Kroz Jugoslaviju“ (1966. i 1970) i dva puta na trci „Kroz Srbiju“ (1965. i 1970). Peo se na postolja u etapama na svim ondašnjim trkama, vozio u Kanadi, Francuskoj, Nemačkoj, Egiptu, Italiji, na čuvenoj „Trci mira“, učestvovao na Šampionatima sveta…
Proslavi su prisustvovali i predsednik BSS Branko Banović, selektor Radomir Pavlović, predsednik organizacije trke „Kroz Srbiju“, čiji je Radoš Čubrić zaštitni znak, Ljuba Živanović kao i veliki broj uglednih zvanica među kojima i izaslanik predsednika Srbije Tomislava Nikolića koji je poslao poseban poklon slavljeniku, rakiju „Tomovaču“.
– Prošle godine smo imali mnogo uspeha i nadam se da će ova sezona biti još bolja – reako je Radiša Čubrić.- Počinjemo je na Šampionatu sveta 1. i 2. februara u Hogerheidu u Holandiji, gde će učestvovati naš junior Dušan Rajović. Izračunali smo da bi nam otkazivanje hotela i ostalog što smo već platili bilo skuplje nego da učestvujemo. Dodeli li smo i priznanja najuspešnijim takmičarima. U kategoriji mlađih kadeta nagrađen je Nemanja Stojanović, kod kadeta Dušan Rajović višestruki šampion Srbije, u konkurenciji juniora Miloš Miladinović, a kod seniora mladi Miloš Borisavljević višestruki prvak Srbije do 23 godine i nosilac “ bele“ majice na nekoliko međunarodnih trka.
CCN Metalcu pružaju podršku Grad Kraljevo i sponzori, ugledne firme CCN, Belt, Radijatori, BAS, NELT i restoran Sunce.

Povezana vest:  Stevića prevario lažni profil cilja na trci „Oko Bugarske“