stevic u zutom i radomir pavlovicIzborne trke 1. i 2. marta u Beogradu

Radomir Pavlović, profesor, selektor biciklističke reprezentacije za drum, obavestio je klubove da će se izborne trke za reprezentaciju održati 1. i 2. marta u Beogradu.
– Na ovim trkama odrediće se ekipe za dve jake manifestacije „Trofej Poreča“ 9. marta i etapnu „Istarsko proleće“ od 13. do 16. marta – objasnio je Radomir Pavalović.- Obe su, što se tiče prijava „pune“, jer će startovati maksimalnih 200 učesnika. Od izbornih trka oslobođeni su Ivan Stević iz OBK Beograda koji u profi majici vozi za rumunski Tušnad i Miloš Borisavljević iz CCN Metalca jer su svojim visokom rezultatima na UCI trkama prošle godine izborili mesto u reprezentaciji. Stević je tražio da bude rezerva za ove trke jer sprovodi i poseban program.
Petorica najuspešnijih na izbornim trkama stratovaće u Istri. Biciklisti koji je ne završe prvu trku „Trofej Poreča“ biće vraćeni posle trke i zamenjeni sledeće rangiranim. Izborne trke su otvorne za sve bicikliste. BSS će snositi troškove ishrane i smeštaje za sve kategorisane bicikliste osim biciklista iz beogradskih klubova. Početak hotelskih usluga je večera 1. marta, a završetak ručkom 2. marta.
– Ovo okupljanje iskristićemo i za vikend test prireme za kandidate za juniorske reprezentacije – objasnio je Pavlović.- Ideja je i da ih upoznamo sa planom i programom za ovu sezonu. Pozvao sam Milana Dragojevića i Daria Nimčevića iz subotičkog Spartaka, Dušana Rajovića i Andriju Čukića iz CCN Metalca, Dušana Kalabu i Andreja Galovića iz Partizana, Nikolu Rosića iz aranđelovačke Šumadije i Milana Bogdanovića iz Niškog Železničara MBN.
U stručnom štabu na izbornom trkam biće Radiša Čubrić (CCN Metalac), Predrag Prokić (Borac), Miodrag Vuleta (Šumadija Biro plan Aranđelovac) i Dejan Perčić (Spartak).
Program trka je – 1. mart: 11 do 12 časova okupljanje na platou kod stadiona Partizana u humskoj.
13,00: Avala, brdski hronometar 4,5 km.
15,00: Ostružnica pojedinačni hronometar, 4 do 9 km.
16,00: Ada – Obrenovački drum, 60 km pojedinačni hronometar.
2. mart: 9 – 9,30 okupljanje i polazak ispred stadiona Partizana.
10,00: Krnjača start drumske trke (Krnjača, Pančevo, Kovin, Smederevo, Brestovik, Grocka, Leštane, Bubanj potok, Beli potok, Čarapićev brest, Avala, Bubanj potok, Beli potok, Čarapićev brest, Avala) ukupno oko 160 km.

Povezana vest:  Miloš Bukvić šampion Srbije za amatere, Radovanoviću trka Dunavskog kupa