MALI DUNAVSKI KUP ALI VOZE KAO VELIKIDve pobede Alekse Radivojevića u malom „Dunavskom kupu“
Mladi vozač valjevskog kluba Boba Aleksa Radivojević pobedio je u obe trke malog „Dunavskog kupa“ za takmičare ispod 13 godina u Erdeviku. U prvoj, na stazi od 7,2 kilometra, Radivojević je postigao vreme 13,58 minuta (prosek 30,09 kilometra na čas) i pretekao dva takmičara kluba Sokol Cestorad iz Vinkovaca u Hravatskoj Domagoja Stojanovića (14,06 minuta) i Zvonimira Zadra (isto vreme).
U drugoj trci na 4,8 kilometra, pobednika je odlučio sprint, Radivojević je pretekao posle 8,15 minuta vožnje (prosek 32,2 km na čs) Stojanovića, dok je treći stigao Zadro.
U trkama velikog „Dunavskog kupa“, čiji je organizator bio član novosadskog Elita Slobodan Radovanović uz pomoć Mesne zejednice Erdevik, u konkurenciji 63 takmičara iz BiH, Hrvatske, Mađarske i Srbije (klubovi Šid, Boba – Valjevo, Partizan i Progresiv – Beograd, As – Apatin, Spartak – Subotica, Velo, Fanatik, Elit i Vojvodina – Novi Sad) slavili su gosti.
Na stazi od 7,8 kilometra u vožnji na hronometar oko jezera Bruje pobedio je Filip Čengić iz kluba Sokol Cestorad u vremenu 10,36 minuta pretekavši druga iz ekipe Brunu Maltara 10,41 i Aleksandra Mirkovića (Fantik, Novi Sad) 10,53.
U drugoj, drumskoj oko jezera na 43 kilometra slavio je Hajrudin Trče iz Tuzle u vremenu 1:06,26 časova (prosek 36,98 km na čas). Drugi je bio Miroslav Boćanin iz Partizana  u istom vremenu, a treći Dejan Vasiljev koji vozi za Segedin sa vremenom 1:06,27 časova. Goran Korica iz Progresiva stigao je četvrti u vremenu Vasiljeva, dok je  peti bio Bruno Maltar sa 1:06,28 časova.
Povezana vest:  Džoni Šlek savetovao sinove da napuste biciklizam