red-bull-x-fighters-osakaRed Bull X-Fighters se vraća u Osaku

Red Bull X-Fighters svetska turneja vraća se u Japan 25. maja. Osaka će po drugi put zaredom ugostiti najbolje FMX vozače, a prošle godine je na tom takmičenju pobedio lokalni heroj Taka Higašino koji je svojim trikovima oduševio domaću publiku i zaintrigirao svetsku.
Taka Higašino će se potruditi maksimalno da ponovo pobedi na domaćem terenu. Novozelanđanin Livaj Šervud je u blagoj prednosti pošto je trijumfovao na otvaranju sezone u Meksiku, dok će branilac titule Tomas Paže pokušati da napravi bolji plasman, s obzirom da je na prvom takmičenju sezone završio na razočaravajućem petom mestu. Petorica vozača koji su mlade nade ovog sporta u Japanu boriće se u Wildcard kvalifikacionoj rundi u subotu 24. maja za prolazak u finale na najvećoj fristajl motokros (FMX) stazi u Aziji.
Higašino je pobedio Pažea u neverovatnoj fristajl borbi prošle godine u finalu pred spektakularnim Osaka zamkom u čuvenom Nišinomaru vrtu. Najbolji FMX vozači na svetu izvodiće zapanjujuće trikove na svojim motorima na visini od 15 metara dok skaču razdaljine i do 30 metara.

Povezana vest:  RED BULL CLIFF DIVING 2011, Pobedom u Bostonu Gary Hunt osigurao naslov

PHOTO: Jorg Mitter/Red Bull Content Pool