mountain-bike-rider-cam-mccaul-launches-a-huge-gap-at-red-bull-rampage-in-2012-near-virgin-utah
Stiže Red Bull Rampage 2014
 
Preko 40 mauntinbajkera pozvano je na najveći MTB freeride izazov na potpuno novoj lokaciji.
Od 2008. godine Red Bull Rampage održavao se na liticima Jute, koje sadrže brojne, jedinstvene prepreke koje su ove hrabre vozače lansirale u knjige rekorda.
U duhu napretka, ovogodišnje dešavanje ide u skroz novom pravcu, bukvalno – sa druge strane litice, na kojoj je takmičenje održano prethodne godine.
Spekulacijama, oko toga šta misteriozni grebeni kriju u svojim senkama, će doći kraj od 26. do 28. septembra kada će 40 najboljih mauntinbajkera na svetu pokušati da ukroti ovaj teren na kome niko pre nije vozio.
Nova lokacija je crno platno
Poznate linije, uređene trase i masivne skakonice odlaze u zaborav. Umesto toga, vozači će morati da pronađu novu trasu kojom će voziti na ovim strmim grebenima, koji su miks uzbuđenja i izazova čak i za one najiskusnije.
Svaki vozač imaće jednake šanse da istraži teren i dovoljan broj dana da dizajnira svoju stazu. Pola vozač – pola umetnik, svaki učesnik mora sam pronaći put od vrha do dna, spuštajući se niz 300 metara vertikalnog grebena – gde glavnu reč vodi samo hrabrost (ili ludost).
Sa ivicama oštrim poput noža, masivnim wallrideovima i velikim gepovima, nema sumnje da će ovogodišnje izdanje Red Bull Rampage biće najizazovnije do sada.
Nedavno je objavljena lista sportista koja garantuje događaj koji nikako ne bi trebalo propustiti. Dvostruki šampion Kajl Strejt i heroj najboljih trikova Keli MekGeri kao i Kem Zink već su se kvalifikovali za ovaj ultimativni biciklistički spust, a tu su još i Brendan Ferklou, Tomas Genon, Andre Lakondgi, Kem Mekol, Brendon Semenuk, Kurt Sorž i drugi.
Povezana vest:  Red Bull Cliff Diving prvi put u Portugalu