Serbian Throwdown CrossFit pobednici SVIOdržano prvo međunarodno CrossFit takmičenje u Beogradu, najbolji CrossFiteri pokazali svoju mentalnu i fizičku snagu

Proteklog vikenda u „CrossFit Mašini“ više od pedeset CrossFitera iz Nemačke, Italije, Grčke, Mađarske, Bosne, Crne Gore i Srbije učestvovalo je na prvom zvaničnom CrossFit takmičenju u Beogradu „Serbian Throwdown 2014″.
Pobednici Serbian Throwdowna osvojili su poklone u vrednosti od 2500 evra koje su obezbedili Reebok i Sport Vision, a tokom dva takmičarska dana u ovom „sportskom fitnesu“ pred njima su bili vrlo zahtevni izazovi koje su morali savladati pre svega psihički, a potom i fizički.
Na međunarodnom CrossFit takmičenju „Serbian Throwdown 2014″ , u muškoj konkurenciji najbolji je bio Dejan Petrović (Srbija), drugo mesto zauzeo je Tamas Pleso (Mađarska), a treće Sava Đurović (Srbija). U ženskoj konkurenciji pobedila je Isa Glauner (Nemačka), na drugom mestu nalazi se Kristina Vujanić iz Srbije, a na trećem Dana Cvjetoković (Srbija).
Specijalno za ovu priliku sa Islanda je stigla i Katrín Tanja Davídsdóttir (Ketrin Tanja Davidzdotir), takmičarka CrossFit Gamesa i finalista CrossFit Games Regionals Europe. Ona je održala otvorene treninge za srednji i elitni nivo CrossFitera, ali i za predstavnike medija, koji su imali priliku da se upoznaju sa tehnikama i treningom vrhunskih vežbača. Ona je ovom prilikom izjavila da je oduševljena dobrom energijom među takmičarima, kao i da je uverena da će se CrossFit razvijati sve više u Srbiji, jer je širom sveta veoma popularan, a ovakav tip takmičenja se u poslednje vreme održava u arenama.

Povezana vest:  RED BULL ŠINOMOBIL TRKA, Svi na start, Šinomobil kreće!

Serbian Throwdown CrossFit finale 10Takmičari su kroz unapred zadat set dnevnih vežbi, dobro poznati WOD (workout of the day) pokazali svoju spremnost, a WOD-ovi su sadržali vežbe koje su se ocenjivale na tri načina: jedne je bilo potrebno uraditi za što kraće vreme, druge je trebalo ponoviti što više puta u zadatom vremenu, dok je za neke vežbe bilo neophodno podići tegove težine od 70 do 135kg.
Već prvog dana takmičenja tokom tri WOD-a izdvojili su se najizdržljiviji i najuporniji učesnici koji su bacali lopte težine od 6 do 10kg, tzv. „medicinke“ čak 3 metra u vis, radili skokove na klupi, čučnjeve sa tegovima iznad glave ili neku od olimpijskih disciplina poput trzaja i izbačaja.
U polufinalnom i finalnom WOD-u težina izazova je bila ista kao prvog dana takmičenja, ali su takmičari radili vežbe koje su morali ponavljati više puta u zadatom vremenu. Finalni WOD pod nazivom „Daj sve od sebe“ (Give it all you’ve got) pokazao je stvarnu psihičku i fizičku spremnost najboljih CrossFitera. Oni su za 12 minuta morali da urade što je brže moguće 3 seta vežbi u kojima su neke vežbe imale čak 50 ponavljanja.

Povezana vest:  Paraglajding vikend u Kraljevu