red-bull-air-race-u-rovinju-2014Red Bull Air Race se vraća u Rovinj
 
Treća trka ovogodišnjeg Red Bull Air Race svetskog šampionata biće održana u Rovinju (Hrvatska). Rovinj će zameniti Soči (Rusija), u kome nažalost trka nije mogla da bude organizovana zbog finansijskih razloga.
-Bilo bi zaista odlično da organizujemo prvu Red Bull Air Race trku u Rusiji ove godine, ali zbog trenutne situacije, naši partneri u Rusiji  ne mogu da obezbede infrastrukturne potrebe za održavanje ovakvog događaja, a u visokim standardima kakve zahteva Air Race trka, a da pritom cene karata budu pristupačne građanima – rekao je Erik Volf, generalni menadžer Red Bull Air Race šampionata i dodao: -Kako bismo imali planiranih osam trka u sezoni, morali smo da donesemo neke odluke. To nam je omogućilo da se vratimo u Hrvatsku, gde smo prošle godine imali fantastičnu trku. Nadamo se da ćemo u budućnosti ipak imati i trku u Sočiju.
Najbrža motosport serija na svetu ove godine startovala je trkom u Abu Dabiju na kojoj je trijumfovao Pol Bonom, sledeća stanica je Čiba (Japan) 16 – 17. maj, zatim Rovinj (Hrvatska) 30-31. maj, Budimpešta (Mađarska) 4-5. jul, Askot (Ujedinjeno Kraljevstvo) 15-16. avgust, Špilberg (Austrija) 5-6. septembar, Fort Vort (Teksas) 26-27. septembar i veliko finale u Las Vegasu (Nevada) 17 -18. oktobar.
 
PHOTO: Predrag Vučković / Red Bull Content Pool
 
Povezana vest:  Sutra počinje Urban Drop Zone u Zrenjaninu