AR AT LAMB SM 0941

Red Bull Air Race stiže u Askot ovog vikenda

Red Bull Air Race Svetski Šampionat ulazi u drugo poluvreme, trkom u Askotu 15. i 16. avgusta.
Britanac Pol Bonom učiniće sve da zadrži vođstvo u Red Bull Air Race Svetskom šampionatu 2015 na trci u njegovoj domovini tokom predstojećeg vikenda, dok su mu na repu energični Austrijanac Hanes Arh i Met Hol iz Australije.
Bonomova senzacionalna pobeda u Askotu prošle godine, kao i drugo mesto koje je osvojioNajdžel Lemb njegov sunarodnik, dali su Britancima dovoljno razloga za slavlje na jednom od najpoznatijih hipodroma u svetu. Ali Bonom, svetski šampion iz 2009. i 2010. godine koji je osvojio i prve dve trke ove sezone, zna da neće imati ni malo lak zadatak, s obzirom da Arh i Hol lete brže nego ikada. Velike brzine pri niskim letovima koje diktira ovo takmičenje doprineli su da nikada do sada u istoriji sporta, borba za šampiona nije bila neizvesnija, pa čak šest od 14 pilota ima šansu da osvoji šampionat.
Trenutni poredak u ukupnom plasmanu: 1. Pol Bonom 34 poena; 2. Hanes Arh 29; 3. Met Hol 29; 4. Martin Šonka 16; 5. Pit Meklaud 14; 6. Najdžel Lemb 13, 7. Matijas Dolderer 13, 8. Majkl Gulijan 8; 9. Nikolas Ivanov 6; 10. Peter Bešenji 5; 11. Jošihida Muroja 4, 12. Kirbi Čamblis 2;
A da li će vetrovi Askota uspeti da pomrse rezulate u vrhu tabele, saznajte ovog vikenda.

Povezana vest:  SPORTSKO PENJANJE, Praznik penjanja u Nišu