RBXF_Madrid2009_foto_Jorg_MitterNeka živi Red Bull X-Fighters!

 

 

Od pobede nad Holandijom u finalu FIFA svetskog kupa u Južnoj Africi, cela Španija je u konstantnom slavljeničkom raspoloženju, a kako četvrta stanica Red Bull X-Fighters svetske turneje 2010 dolazi u Madrid u „Plaza de Toros de Las Ventas“ 22/23. jula, slavlje će se sigurno nastaviti. Među favoritima za osvajanje prvog mesta na tradicionalnom dvodnevnom takmičenju u najlepšoj koridi na svetu biće ne samo momak koji trenutno vodi u generalnom plasmanu Andre Vila (Andre Villa)(NOR) i lokalni heroj i favorit domaće publike Deni Tores (Dani Torres)(ESP), već i međunarodne top zvezde kao što su Livaj Šervud (Levi Sherwood)(NZL) i Robi Medison (Robbie Maddison)(AUS).

RBXF_Madrid2009_foto_Christian_PondellaRed Bull X-Fightersima neće biti iznenađenje da stanovnici Madrida znaju dobro da se zabavljaju. Glavni grad Španije postao je u neku ruku njihov drugi dom, pošto se u njemu održava jedno od najznačajnijih takmičenja najprestižnije svetske FMX turneje. 22/23. jula 2010, najbolji fristajl motokros vozači na svetu će se još jednom vratiti u legendarnu Plaza de Toros de Las Ventas kako bi pokazali zašto su FMX i Madrid prosto stvoreni jedno za drugo.

Povezana vest:  RED BULL CRASHED ICE 2011, Finale Ice Cross spusta u Kvebeku

Generalni plasman pred ovogodišnje takmičenje u Madridu, veoma je sličan kao i 2009 godine, pošto su tri različita takmičenja u Meksiko Sitiju, Gizi i Moskvi imala tri različita pobednika. Zahvaljujući konstantno dobrim nastupima, zvanični Red Bull X-Fighters šampion Nejt Adams (Nate Adams) uspeo je da smanji razliku između njega i trenutno vodećeg Andea Vile, pobednika na prvom takmičenju u sezoni u Meksiko Sitiju, na svega 20 poena, a Livaj „Rubber Kid“ Šervud, pobedivši u Moskvi pre dve nedelje vratio se u borbu za titulu sa 175 poena. Izuzetan nastup imaju i Robi Medison i Adam Džons (USA). Adam je briljirao na drugoj stanici u Egiptu i odneo pobedu ispred Velikog Sfinksa u Gizi. Situacija je toliko tesna da ukoliko bilo ko od ovih momaka osvoji pobedu može da se nađe u top 5 i osvoji vođstvo u generalnom plasmanu.

Povezana vest:  Red Bull Air Race se vraća u Rovinj

Međutim, kada govorimo o ludim španskim navijačima koji će napuniti Las Ventas, onda je samo jedan momak favorit iz godine u godinu – lokalni heroj Deni Tores. Ohrabren desetinama hiljada fanova koji su ga bodrili Deni je uspeo da podigne svoj nivo vožnje u prošloj godini i ostvari svoju prvu pobedu u Madridu. Nakon toga je usledila operacija ruke kojoj se podvrgao, tako da je ovaj 23-ogodišnjak pravio pauzu sve do takmičenja u Moskvi ove godine, a sada očekuje da ponovi svoju neverovatnu pobedu iz 2009, kada je pokazao najboljim FMX vozačima na svetu kako se vozi španskim stilom!

Povezana vest:  Red Bull BC One stiže u Tokijo!

Kvalifikacije i Wildcard takmičenje će se održati u četvrtak (22.07.), dok je takmičenje svetske turneje zakazano za petak veče (23.07.). pred rasprodatom koridom u kojoj će se naći 25000 fanova.