red_bul_skokovi_sa_steneRED BULL CLIFF DIVING 2010

 

Hant na rubu pobede

red_bul_skokovi_pobedniciTipično engleski vremenski uslovi, kiša i hladna temperatura, ispostavilo se da su godili Geri Hantu na pretposlednjoj stanici Red Bull Cliff Diving svetske serije 2010 u Sisikonu u Švajcarskoj. Nakon vođstva posle prve runde, 26-ogodišnjak je porazio konkurenciju i odneo četvrtu pobedu u sezoni pred 3500 gledalaca na jezeru Lucern u subotu popodne. Britancu je potreban još samo jedan poen do osvajanja titule u generalnom plasmanu, a može ga osvojiti na finalnom takmičenju u Hilu na Havajima 12. septembra.

Njegova majka i sestra su po prvi put došle da gledaju cliff diving takmičenje, a sa sobom su ponele i englesko vreme. „Veoma je dobar osećaj kad imate svoju porodicu kraj sebe. Ovo je prvi put da su me mama i sestra gledale kako skačem, tako da se osećam još bolje zbog pobede. Sjajno je osvojiti još jednu pobedu. Super se osećam pred finale,“ kaže skakač iz Sautemptona, koji je pobedio ispred Kolumbijca Orlanda Dukea i Amerikanca Kenta De Monda.

Povezana vest:  POČINJE NOVA RED BULL AIR RACE SEZONA

Praćeno jakom kišom, takmičenje je donelo sa sobom i dodatna iznenađenja: prošlogodišnji pobednik u Švajcarskoj i čovek koji je odneo pobedu u Italiji Artem Šilčenko (RUS), propustio je svoj drugi skok i završio na devetom mestu. Dvojica skakača su stigla do finalne runde po prvi put ove godine – Mihael Navratil iz Praga i Francuz Siril Omeđikan koji su završili na četvrtom, odnosno na šestom mestu. Geri Hant trenutno ima vođstvo od 19 poena ispred drugoplasiranog Orlanda Dukea (73 poena) i Artema Šilčenka (67 poena).

Povezana vest:  RED BULL TRKE TROKOLICA 2012, Vreme u Beogradu oblačno, bez kiše uz grmljavinu trokolica

Smeštena na istorijskoj lokaciji, okružena i do 1500m visokim planinama koje se nadvijaju iznad četvrtog po veličini švajcarskog jezera – skakaonica je bila postavljena na 26,6m iznad vode za najuspešnije svetske skakače u malom, živopisnom selu Sisikonu. Gledaoci u čamcima, na dušecima na naduvavanje i daskama za surfovanje nisu podlegli lošem vremenu i došli su u gotovo deset puta većem broju od 370 stanovnika koliko ih živi u ovom mestu.

Povezana vest:  RED BULL CLIFF DIVING 2011, Silčenko sa 6 desetki „zapečatio“ sezonu

Sa petoricom sportista koji se još uvek bore za top šest, veliko finale u državi odakle ovaj sport i potiče obećava da će biti fenomenalno takmičenje koje će se održati 12. septembra.