zip line

EXIT 2011

Gužva za ekstremno spuštanje žicom na Egzitu

 

Posetioci muzičkog festivala Egzit (Exit) na Petrovaradinskoj tvrđavi, uprkos ceni od 500 dinara opsedaju takozvani Zip lajn (Zip Line), svojevrsnu žičaru za jednu osobu. Žičara se nalazi u Čil zoni (Ćill) festivala, namenjenoj opuštanju posetilaca, a spust žicom vodi velikom brzinom i iznad glava ostalih posetilaca, sve do bine Krosroud (Crošroad).

Povezana vest:  NOVI REKORDI MASTERS OF DIRT POSTIGNUTI U BEČU

Zaposleni na žičari kazali su da je interesovaje posetilaca za ovaj ekstremni sport veoma veliko i da su spremni da čekaju u redu i duže od sat kako bi se spustili žičarom velikom brzinom, za samo desetak sekundi.

Zip lajn ne smeju da koriste posetioci pod dejstvom alkohola ili jakih lekova, niti teži od 90 kilograma. Stručno osoblje se brine o avanturistima, pričvršćuje im potrebnu užad, daje šlem, a potom se posetioci penju na toranj visok petnaestak metara, odakle se sunovrate u ponor festivala, uz obavezni vrisak.

Povezana vest:  RED BULL CRASHED ICE 2012, Kanadski vatrogasac uzdrmao asove ice cross spusta

Prilikom plaćanja, posetioci su obavezni i da potpišu ugovor u kojem se precizira da Zip lajn koriste na sopstvenu odgovornost.