skejt_2011

RED BULL MANNY MANIA SKEJT VIKEND

Profesionalci i amateri iz 31 zemlje u Njujorku na dva velika takmičenja

 

Spoj najboljih skejtera u manuelnim trikovima će ove nedelje doleteti u Njujork na skejtbor vikend, čime će se dati međunarodni značaj ovom sportu i tako ga staviti u centar pažnje. Od velikih profesionalnih imena do skromnih amatera koji će Ameriku videti po prvi put, Red Bull Manny Mania će im svima dati odskočnu dasku da skrenu pažnju na sebe.

skajet_usp_2011Nakon održanih 118 kvalifikacija u 31 zemlji širom sveta, Red Bull Manny Mania će predstaviti najbolje skejtere-amatere iz svake nacije. Skejteri iz raznih zemalja kao što su Srbija, Južna Afrika, Kazahstan i Brazil boriće se za globalno pravo da se hvale svojim veštinama u subotu, 20. avgusta. Svi učesnici su zaslužili svoju kartu za Ameriku nakon pobede u takmičenju održanom u njihovoj zemlji. Za mnoge će ovo biti prvi put u Njujorku i jedinstveno životno iskustvo.

Povezana vest:  Finale Svetske sreije Red Bull X-Fighters

Amateri će se boriti za svoje mesto da budu primećeni, pri čemu pobednik dobija mesto u petom godišnjem Red Bull Manny Mania Pro takmičenju u nedelju, 21. avgusta. Takmičenje u kojem se učestvuje samo uz pozivnicu, prethodnih godina je privuklo hiljade ljudi u Kolman park na Menhetnu. I ovogodišnje takmičenje na koje je slobodan ulaz, a u kojem će ponovo učestvovati skejteri kao što su Keni Anderson, Tim O’Konor i Džoi Brezinski, sigurno će privući ogromnu publiku.

Srbiju će na najvećem svetskom takmičenju u manualnim trikovima predstavljati Danilo Pisanjuk iz Subotice. Nacionalne kvalifikacije u Srbiji održane su 11. juna na Trgu Republike u Beogradu.

BALANSIRANI I FOKUSIRANI

Red Bull Manny Mania je jedinstveno takmičenje koje naglašava tehnički talenat zahvaljujući manuelnim trikovima – izazov leži u kombinovanju kompleksnih linija balansirajući na dva točka. Ovo zahteva ekstremnu kontrolu, strpljenje i veštine, zajedno sa kreativnošću da se iskombinuju manualni sa teškim trikovima kako bi se impresionirale sudije.

Povezana vest:  RED BULL CLIFF DIVING, Finale u Ukrajini

Sve karte su još uvek otvorene i pobednik može biti bilo ko, pošto se u Pro takmičenju vraćaju skejteri koji su u prošlosti osvajali podijum, kao što su Njujorčanin Eli Rid koji je pobedio 2009, stvaralac projekta Džoi Brezinski i Majk Mo Kapaldi, koji je 2009. bio drugi. Pošto 2010. Pro takmičenje nije bilo održano, vladajući šampion je još uvek Rid. Na listi takmičara na Pro terenu će biti i Junes Amrani, koji je pobedio na amaterskom takmičenju 2010. a u međuvremenu nije postao profesionalac.

Oba Red Bull Manny Mania takmičenja imaju slobodan ulaz za gledaoce i održaće se u subotu, 20. avgusta i u nedelju 21. avgusta u 15h u Kolman parku na Menhetnu.

Red Bull Manny Mania svetsko finale:

Subota, 20. avgust,  2011.

Argentina – Gonzalo Saravia

Australija – Din Palmer

Belgija – tbd

Bolivija – Huan Pablo Imana

Bosna i Hercegovina* – Miroslav Knežević

Brazil – Aleksandre Vieira

Povezana vest:  Vetrovi malo odložili skok ekstremnog sportiste Feliksa Baumgartnera kod Rosvela

Bugarska – Locio Dimitrov

Kanada –Brendon Bandula

Čile – Manuel Rivera

Kolumbija – Sebastian Gonzalez

Danska – Mads Kristensen

Francuska – Manuel Ečegojen

Grčka – Konstantinos Mavridis

Mađarska –Peter Forej

Irska – Pedi Megvajer

Italija –Franćesko Markonato

Kazahstan – Jevgeni Fedčuk

Meksiko – Karlos Padila

Holandija – Seva Kroetkov

Peru – Guljermo Vaskones

Portugalija -Nuno Kardoso

Rumunija – Stefan Dragomir

Rusija – Dmitri Rodionov

Srbija – Danilo Pisanjuk

Slovenija – Robert Kocijan

Južna Afrika – Mozes Adams

Španija- Serđo Munjoz

Švedska – Marten Rap

Švajcarska – Sa-Pep Tang

UK – Lojd Meklegon

SAD – Sebastijan Voker

Red Bull Manny Mania Pro finale:

Nedelja, 21. avgust, 2011.

Keni Anderson

Yunes Amrani

Zered Baset

Brendon Bibel

Čiko Brenes

Džoi Brezinski

Denis Busenic

Endrju Kenon

Majk Mo Kapaldi

Deni Fala

Daniel Lebron

Marti Muravski

Tim O’Koner

Eli Rid

Bil Roan

Voker Rajan

skejt_slavlje_2011