RED BULL X FIGHTERS BR_MADD_JM_3005

RED BULL X FIGHTERS 2012
Leteći motori, uzbuđena publika i neverovatne lokacije
 
Najbolji svetski fristajl motokros vozači, još jednom će poleteti pred ogromnom publikom na nekim od najlegendarnijih lokacija, kada se Red Bull X-Fighters, najznačajnija svetska FMX serija, bude otisnula 13. aprila na svojih šest takmičenja u okviru svetske turneje 2012. godine, s početkom u Dubaiju.
Skokovi na motorima od kojih zastaje dah, a koji lete preko čitavih arena, akrobacije koje prkose gravitaciji pred uzbuđenom publikom i neki od najopasnijih sportskih rivala, još jednom će biti osnovni sastojci Red Bull X-Fighters svetske serije. Najznačajnije svetsko fristajl-motokros (FMX) takmičenje, ove godine će se održati u Dubaiju (UAE), Glen Helenu (SAD), Istanbulu (TUR), Madridu (ESP), Minhenu (GER) i Sidneju (AUS).
RED BULL X FIGHTERS SY_SHER_JM_0101 
Na šest takmičenja koja će se održati na četiri kontinenta, najbolji svetski FMX vozači, boriće se za šampionske poene pred ogromnom publikom na već viđenim lokacijama u Dubaiju, Madridu i Sidneju. Međutim, svoje motore i vrtoglave vožnje ove godine imaće prilike da pokažu i publici na novim lokacijama u Glen Helenu u Kaliforniji, Istanbulu i Minhenu u 12. sezoni ovog sporta. Deni Tores iz Španije trudiće se da odbrani svoju titulu koju je osvojio nakon prošlogodišnjeg obaranja sa trona Amerikanca Nejta Adamsa pred publikom od oko 230000 gledalaca.
Tores zna da će ove godine imati protiv sebe i vozače kao što su Andre Vila iz Norveške, koji je imao sjajan početak prošle sezone, međutim morao je da napusti šampionat nakon spektakularnog pada i povrede koja je usledila, a nakon čega je završio na trećem mestu iza Toresa i Adamsa, zatim sidnejskog pobednika Džoša Šiana (AUS), koji je izveo par duplih backflipova pred domaćom publikom i naravno Livaja Šervuda (NZL).
„Red Bull X-Fighters je najznačajniji šampionat u kojem učestvuju najbolji vozači na svetu,“ rekao je Tores. „Bilo koji vozač može da predstavi iznenađenje.“
Red Bull X-Fighters svetska turneja 2012: Dubai (UAE) 13. april, Glen Helen (SAD) 12. maj, Istanbul (TUR) 16. jun, Madrid (ESP) 20. jul, Minhen (GER) 11. avgust, Sidnej (AUS) 6. oktobar.

 

Povezana vest:  RED BULL X-FIGHTERS, Visok FMX napon dok Šervud odnosi pobedu u Londonu