jet ski

DŽET SKI
„Srbija open“ na Štrandu u Novom Sadu 28. i 29. jula
 
Treću godinu za redom Novi Sad i gradska plaža Štrand će biti domaćini najbržih džet ski trkača u Evropi. Trka „Srbija open“ održaće se 28. i  29. jula od 12 do 16 časova, dok će slobodan trening biti dan ranije.
– Obzirom na uspeh prošlogodišnje trke, na kojoj je učestvovalo 97 vozača džet skija  iz 15 zamalja, ove godine očekujemo učešće između  120 i 150 takmičara – kaže Aleksandar Krevšić iz Džet ski kluba Motodžet iz Novog Sada koji je organizator trke. – Već su  potvrdili dolazak Kevin Riterer iz Austrije, Stiven Duliah iz Francuske, Markus Erlah iz Austrije, Tomaž Kete i Pija Sumer iz Slovenije, svi višestruki šampioni u svojim klasama, a posebna atrakcije za sve ljubitelje ovog sporta biće zvezde frestajla Rok i Nac Florjančič iz Slovenije.
Organizatoru, Džet ski klubu Motodžet podršku su pružili Grad Novi Sad, Gradsko veće Grada Novog Sada zaduženo za sport i omladinu, Gradsko veće zaduženo za privredu, Gradsko zelenilo Novi Sad, Turistička organizacija Novog Sada, kao i brojne druge organizacije, institucije i preduzeća. U medijskom pulu su Radio televizija Vojvodine, koja će uživo prenositi trku, Novosadska TV, koja će napraviti serijal emisija o džet skiju i pripremama trke, kao i brojne druge medijske kuće.
– Iskoristićemo priliku da, pošto očekujemo dosta gledalaca na Štrandu, u program uključimo i predstavljanja našeg sporta i, pre svega, promociju bezbedne vožnje na vodama pod sloganom „Ponašaj se odgovorno“ – naglasio je Aleksandar Krevšić.- U saradnju sa turističkim organizacijama, pružićemo priliku učesnicima i gostima du otkriju i sve ono lepo što Dunav i Novi Sad mogu da ponude poseticima.

 

Povezana vest:  Ponovo odložen skok Feliksa Baumgartnera