paraglajding

Takmičenje u paraglajdingu VRŠAC OPEN
 
Prvo kolo paraglajding lige Srbije u disciplini prelet održaće se predstojećeg vikenda (od 8. do 10. juna) u Vršcu, u organizaciji Kluba slobodnog letenja „Ares“ iz Beograda. Na takmičenju se očekuje učešće oko 50 pilota paraglajdera. Sa takmičarima iz Srbije nadmetaće se i paraglajderisti iz Bosne i Hercegovine, Mađarske i Rumunije.
Registracija učesnika je planirana za 7. i 8. jun, dok će se takmičarski letovi izvoditi od 8. do 10. juna. Proglašenje pobednika i dodela nagrada je u nedelju 10. juna. Startna mesta predviđena za poletanje su Đakov vrh, nadmorske visine 395m, i Kula, poletište na nadmorskoj visini od 400m. Pobednici će biti proglašeni u „serial“ i „open“ klasi, u muškoj, ženskoj i ekipnoj konkurenciji.
Vrsac Open ce biti dobro trening takmičenje za predstojeći Predsvetski kup i državno prvenstvo, najveća paraglajding takmičenja u zemlji ove godine u disciplini prelet, koja će se održati u Knjaževcu, od 22. do 28. jula. To će ujedno biti i 3. kolo lige Srbije u preletu, kome prethodi 2. kolo u Sićevu, od 22. do 24. juna.
Nakon svih takmičenja u zemlji, paraglajderiste koji se takmiče u disciplini prelet, očekuje Evropsko prvenstvo u Francuskoj, od 31. avgusta do 15. septembra.

 

Povezana vest:  Šta očekuje najbolje timove na Red Bull Flugtagu