Maikel Melero (ESP), Levi Sherwood (NZL) and Dany Torres (ESP) - Award Ceremony

RED BULL X-FIGHTERS 2012.
Levi Sherwood pobedio u Madridu
 
Iako je na najvišoj stepenici pobedničkog postolja pred gromoglasnom publikom arene Plaza de Toros de las Ventas stajao Novozelanđanin Levi Sherwood, Španci su u Madridu ipak bili dominantni. Dany Torres osvojio je drugo mesto, a treći je bio njegov sunarodnik Maikel Melero.
Pred 20,000 strastvenih navijača koji su, kao i svaki put dosad, napravili veličanstvenu atmosferu, u finalnom je dvoboju Sherwood pobedio favorita publike, Danyja Torresa. Ali publika konačnim ishodom nije bila niti najmanje nezadovoljna, jer uz Torresa je na postolju po prvi put u svojoj karijeri stajao još jedan Španac – Maikel Melero.
Levi Sherwood_madrid 
Sherwood je bio više nego zadovoljan pobedom. Ostao je koncentrisan do samoga kraja što nije bilo lako s obzirom da je publika bila na Torresovoj strani. Do Torresa se Sherwood doslovce jedva provukao i to pobedom protiv Melera koji je, na oduševljenje publike, u arenu izašao u dresu španske fudbalske reprezentacije. U publici je usledila prava euforija koja je sasvim sigurno ponela Melera i osigurala mu najbolji nastup u karijeri.
Četvrto je mesto osvoji Francuz Thomas Pages koji je izveo niz vrlo hrabrih trikova koji su publiku digli na noge.
U ukupnom je poretku Levi Sherwood s 230 bodova preuzeo vođstvo.Drugi je Čileanac Javier Villegas sa 150 bodova. Na trećem je mestu sa 145 bodova Amerikanac Todd Potter koji se u petak povredio na treningu pa nije mogao nastupiti.
Sledeća je stanica Red Bull X-Fighters svetske serije München, a FMX elita u ovome gradu gostuje 11. avgusta i to na Olimpijskom stadionu.
 
Red Bull X-Fighters Madrid 2012. – rezultat:
1. Levi Sherwood (Novi Zeland)
2. Dany Torres (Španijaa)
3. Maikel Melero (Španija)
4. Thomas Pagès (Francuska)
5. Takayuki Higashino (Japan)
6. Eigo Sato (Japan)
7. Javier Villegas (Čile)
8. Blake Williams (Australija)
9. Mat Rebeaud (Švajcarska)
10. Wes Agee (SAD)
11. Todd Potter (SAD)
12. Jeremy Rouanet (Francuska)
 
PHOTO:  Predrag Vuckovic/Red Bull Content Pool

 

Povezana vest:  PRVA ŽENSKA EKSPEDICIJA KRENULA U OSVAJANJE VRHA NA HIMALAJIMA