ADA ADVENTURE CHALLENGE

Prvi “ADA ADVENTURE CHALLENGE” 2. septembra na Adi Ciganliji
 

Sportski klub Magic Map iz Beograda organizuje na Adi Ciganliji prvi „Ada Adventure Challenge“.

Ovo je, jednodnevna avanturistička sprint trka, u kojoj učestvuju timovi sastavljeni od dva člana (mešoviti, muški ili ženski timovi). Ovo je trka u kojoj je važna multidisciplinarnost i od sportskih disciplina obuhvata plivanje, biciklizam, treking, orijentiring i penjanje na veštačku stenu. Staza će biti podeljena na sekcije, a svaka sekcija će obuhvatati po jednu avanturističku disciplinu. Za svaku disciplinu (osim plivanja I penjanja na veštačku stenu) takmičari će dobijati detaljnu kartu na kojoj će biti označene kontrolne tačke (KT) koje moraju da pronađu, a svaka od ovih KT će imati date i geografske koordinate koje će biti objavljene veče pred takmičenje. Dozvoljeno je korišćenje GPS uređaja za navigaciju u toku trke.
Trka će se održati u nedelju, 2. septembra na Adi Ciganliji u Beogradu, sa početkom u 08.00 časova. Tačna lokacija starta i cilja trke je Ada Ciganlija – kafe bar „Na kraj sveta“. Trka je uvrštena u zvanični kalendar svetskih Adventure Race dešavanja, na najpoznatijem AR website-u iz Velike Britanije: Sleep Monster
„Timovi koji učestvuju u trci mogu ići što je brže moguće kako bi pobedili, ali isto tako mogu i preći stazu lagano i uživati u avanturi. Za timove smo pripremili dva različita izazova za koje se mogu odlučiti: Pro Course – koji obuhvata sve četiri sportske discipline sa ukupnom dužinom staze oko 45 km i očekivanim vremenom za pobednički tim ispod 2 sata I 30 minuta i Lite Course – koji obuhvata samo dve discipline, biciklizam i orijentiring (trail running), sa ukupnom dužinom staze oko 35 km i očekivanim vremenom za pobednički tim ispod 1 sata i 30 minuta “ – rekao je Slobodan Radovanović iz Magic Mapa, direktor trke.
Cena startnina za Pro Course iznosi 4000 din po timu, a za Light course 2000 din po timu.
U cenu startnine je uračunato: zvanična maijca „ Ada Adventure Challenge-a“, iznajmljivanje opreme, elektronsko merenje vremena, 2 karte za navigaciju, startni brojevi, iznajmljivanje bicikala, sigurnosna oprema za penjanje, prisustvo lekarske i spasilačke ekipe, osveženje na stazi i cilju .
Za sve potencijalne sponzore pripremljeni su sponzorski paketi. Posebnu zahvalnost želimo da izrazimo JP „Ada Ciganlija“ koje je podržalo organizaciju.
Akcija se organizuje pod pokroviteljstvom JP „ Ada Ciganlije“.

 

Povezana vest:  Jaćimović: Ženska ekspedicija osvojila vrh, svi su dobro