Artem Silchenko_jalta

RED BUL CLIFF DIVING 2012
Silčenko najbolji na veličanstvenim stenama
 
Na ostrvcetu Vila Franca do Campo u Portugalu, zasigurno jednoj od najlepših svetskih cliff diving lokacija, prizori su bili toliko čarobni da se činilo manje važnim ko će pobediti. Na kraju je za samo desetinku boda Artem Silčenko bio bolji od Orlanda Duquea.
U Portugalu se odigralo jedno od najnapetijih Red Bull Cliff Diving takmičenja u istoriji. Neverovatna lokacija kao da je dodatno inspirisala sve takmičare. U prva su dva kruga skakali sa stene, a u trećem i četvrtom krugu s 28-metarske platforme. Prvu je pobedu sezone ostvario 28-godišnji Rus Artem Silčenko.
U finalu je Silčenko izveo novi skok težine 6.1. za koji se pripremao od početka sezone. Upravo mu je on doneo desetinku boda prednosti pred Duqueom i konačnu pobedu. Treće je mesto osvojio Gary Hunt.
-Neverovatan osećaj – komentirao je Silčenko.
-Imam samo desetinku boda više, to je pola boda jednog od sudija! Hteo sam svoj novi skok izvesti što bolje. Trudio sam se ne razmišljati o pobedi, već samo o tome kako ću izvesti taj skok.
Najvišom su pojedinačnom ocenom sudije ocenili skok s trostrukim okretom Garyja Hunta s kojim je zaslužio i najjači aplauz publike. U okupljenim je plovilima bilo gotovo 2.000 gledalaca.
Četvrto je mesto u Portugalu osvojio Alain Kohl, a Ukrajinac Anatolij Šabotenko treći se put uzastopce s wildcardom plasirao među osmoricu najboljih.
U ukupnom je poretku trenutno vodeći Orlando Duque s 450 bodova. Samo 10 bodova manje ima Gary Hunt, a treći je sa 360 bodova Steven LoBue koji je u Portugalu bio deveti.
Sledeća je stanica Irska, a takmičenje se održava 4. avgusta.

 

Povezana vest:  Bolder Masters Marathon 2010