Red Bull Trka Trokolica

NAPRAVI TROKOLICU I ZABODI NIZBRDICU

Hrabrost, umeće, brzina i pozitivan duh osobine su koje mora da poseduje vozač trokolice da bi učestvovao na dobro poznatoj Red Bull Trci Trokolica. Trka trokolica, ili kako takmičari kažu „izvorno srpski ekstremni sport“ po treći put će se održati u Dobračinoj ulici 15. septembra, a prijavljivanje takmičara kreće od danas!

Priče o tradiciji pravljenja i voženje trokolica po Beogradu tokom pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka odavno su se pretvorile u izazovnu takmičarsku disciplinu. Od organizovanja  prve Red Bull Trke Trokolica 2008. i druge 2010. godine u Dobračinoj ulici u Beogradu, pa do danas sve je veći broj ljudi koji se interesuje za ovu vrstu zabave. To i ne čudi, ako uzmemo u obzir jednostavnost pravljenja trokolice – par dasaka, volan, tri točkića, nešto šrafova i malo kreativnosti. Kada imate trokolicu jedino što vam je potrebno jeste nizbrdica i zabava može da počne!

Povezana vest:  RED BULL CRASHED ICE 2012, Kroksal opet na vrhu (FOTO)

Dve godine nakon druge Trke Trokolica na istom mestu 15. septembra održaće se po treći put najveća i najbrža trka na tri točka. Biće to idealna prilika da takmičari pokažu koliko su u proteklom periodu radili na nadogradnji trokolica za trku, ali i prilika za nove hrabre takmičare da pokažu šta znaju i koliko mogu da se suprotstave iskusnim vozačima.

Povezana vest:  Ledeni Finac podgrejao Valkenburg

Izazov neće biti ni malo lak. 64 takmičara očekuje najbrža staza do sada sa novim spravama koje će, u grupama od po 4 takmičara i uz dozvoljeno guranje, morati da savladaju brže od ostalih kako bi se plasirali u narednu rundu takmičenja.

Titulu šampiona trokolice pokušaće da odbrani Nikola Vučković, pobednik trke održane 2010. godine. Pored njega, priliku da se vrati na presto imaće njegov mlađi brat Miroslav koji je bio prvi pobednik Red Bull Trke Trokolica održane dve godine ranije.

Povezana vest:  GERI HANT: VANZEMALJSKO BIĆE, Druga pobeda za Britanca na Red Bull Cliff Diving svetskoj seriji 2010

Svi zainteresovani za učešće u Trci Trokolica mogu se prijaviti preko sajta www.redbull.rs. Tokom pravljenja trokolice učesnici moraju voditi računa da veličina trokolice bude u okviru dimenzija 60×80 centimetra, da imaju tri točkića prečnika do 10 centimetara i volan.

PHOTO: Predrag Vučković/Red Bull Content Pool