dani torres-Madrid-2011

Festival ekstremnih sportova sledeće nedelje u Trsteniku

Trstenik će sledećeg vikenda biti domaćin prvog festivala ekstremnih sportova na kome će učestvovati više od 150 takmičara iz Srbije i regiona, izjavio je jedan od organizatora i član kluba „Adrenalin“ Miloš Mitrović.
Oni će se takmičiti u više disciplina: slobodno penjanje (friklajmbing), paraglajding, akroparaglajding, paramotoring (paragliding sa motorom), hodanje po traci, skijanje na dasci, a među najekstremnijim sportovima je takozvani bejsdžamping (skakanje sa zgrada, mostova, litice..).
-Ovakav festival se održava prvi put, nije bilo sličnih ni u zemlji ni u region – kazao je Mitrović koji je izrazio očekivanje da će se zbog toga okupiti i veliki broj turista, ljubitelja „opasnih“ disciplina i adrenalina.
Tokom festivala učesnici će prikazati svoje umeće, a najveći broj dešavanja odigravaće se na gradskoj plaži, osim posebnih atrakcija kao što je skok sa Gradske toplane.
-U Trsteniku ćemo skakati sa dimnjaka Gradske toplane visine 102 metra – rekao je Mitrović objašnjavajući šta je „bejsdžamping“.
On je dodao da će se u ovom sportu nadmetati oko desetak takmičara iz Srbije, Slovenije i Hrvatske.
-Naš klub je osnovan ove godine i prvo smo želeli da našim sugrađanima predstavimo ono što mi radimo i sve ove sportove i to se na kraju pretvorilo u festival – izjavio je Mitrović.
Festival će biti održan 27. i 28. jula u Trsteniku, a kako se navodi na sajtu kluba „Adrenalin“ za posetioce su obezbeđena mesta za kampovanje (oko 250 šatora), kao i nekoliko šatora Planinarskog društva.

Povezana vest:  RED BULL: NEW YEAR. NO LIMITS, Livaj LaVelijeva povreda dovodi do otkazivanja dešavanja