red-bull-crashed-ice-sent-pol-2013
Red Bull Crashed Ice 2014 se vraća u Sent Pol
 
Red Bull Crashed Ice se vraća u Sent Pol i zamrznute obale reke Misisipi, treću godinu za redom.
Top favoriti koji su imali problema na otvaranju sezone u Helsinkiju, nadaju se na će se povratiti na drugoj stanici Svetskog prvenstva u Ice Cross spustu.
Amerikanci Kameron Neš, Red Vajting i Adam Grin predvodiće američki spust niz jednu od najzahtevnijih Ice Cross spust staza ikada izgrađenih, kada se svetski šampionat bude preselio u Sjedinjene Države na drugo od četiri takmičenja u svetskoj turneji. Austrijanac Marko Dalago koji je pobedio na otvaranju u Helsinkiju 1. februara, gledaće da poveća svoje vođstvo pred očekivanom publikom od 100.000 fanova, dok će zvanični šampion Derek Vedž iz Švajcarske i šampion iz 2012. Kajl Kroksal iz Kanade pokušati da povrate mogućnost ponovnog osvajanja titule, nakon razočaravajućih rezultata u Helsinkiju.
Sent Pol je postao takmičenje koje u Red Bull Crashed Ice kalendaru svi očekuju, zbog svoje izazovne staze i sjajne publike koja s eokuplja na brdu ispred impozantne Sent Pol katedrale uprkos izuzetno hladnom vremenu i temperaturama ispod nule.
 
PHOTO: Predrag Vučković/Red Bull Content Pool
Povezana vest:  RED BULL X-FIGHTERS, Leteli preko Banja Luke