REPREZENTACIJA PRED PRO TUR SLOVENIJE

Sale najveći adut

 

Crepulja0990Počinje sezona izazova za srpske stonotenisere. Prvo takmičenje u kalendarskoj godini biće idealna prilika da stručni štab stekne uvid u formu naših najboljih seniora. Reprezentacija Srbije okupila se u ponedeljak u Novom Sadu, da odradi završne pripreme pred 11. izdanje Pro tura Slovenije (Velenje, 19–23. januar).

Kao i obično, treninge reprezentacije vodi Boris Vukelić, a u novosadski SPENS na dva treninga dnevno dolazili su Marko Jevtović, Žolt Pete, Bojan Crepulja, Marko Petkov, Bojan Milošević i Lorencio Lupulesku. Takođe, sa seniorima su radile Andrea Todorović i Monika Molnar.

– Pre svega, pripreme su poslužile vidimo trenutnu formu, ali i da poradimo na detaljima kako bi što spremnije dočekali turnir – počinje raport Boris Vukelić, trener seniorske reprezentacije – Bez obzira na izostanak najboljih kineskih i koreanskih igrača, biće izuzetno jaka konkurencija. Igraće se i turnir do 21 godine, koji će mlađim igračima poslužiti kao odlična provera, i prilika da uporede snagu sa vršnjacima.

Povezana vest:  SP MOSKVA, Pobeda stonotenisera na startu prvenstva sveta

Najveće nade u taboru Srbije polažu u dubl.

– Sale i Bojan Tokić su među favoritima, ali će mnogo da zavisi od žreba. Jevtović i Pete su u više navrata pokazali da mogu da se nose sa najjačim dublovima, pa očekujemo da prikažu dobru igru.

O pojedinačnom delu turnira, trener reprezentacije kaže:

– Sve zavisi od žreba. Iako nije trenirao poslednjih nekoliko dana zbog gripa, od Saleta uvek očekujemo najviše. Polako ulazi u trening, pa verujemo da će spremno da dočeka početak turnira. Čini mi se da je vreme da Jevtović i Pete naprave korak dalje, prođu grupe i borbu za što bolji plasman nastave u glavnom žrebu. U slučaju da odigraju zrelo i staloženo, verujem da ni rezultat neće izostati.

Povezana vest:  Zlatne stonoteniserke dočekao Peruničić

Ističe Vukelić još jedan razlog značaja međunarodnim turnira, kakav je i Pro tur Slovenije.

– Biće ovo prvo takmičenje u kalendarskoj godini, pa je moguće da bude i iznenađenja. Međutim, svaki rezultat nam je značajan, jer se borimo sa Slovacima i Portugalcima da ostanemo u svetskoj grupi. Prebrojavanje bodova završava se u aprilu, a do tada moramo da ostvarimo što bolje rezultate. To nam je važno da bismo bili u prvoj kategoriji reprezenatcija na Svetskom ekipnom šampionatu u Moskvi – kaže Vukelić.

Povezana vest:  EP ČEŠKA, Tri stonoteniserke u drugom kolu

Za učešće u Velenju, prijavilo se 375 igrača iz 42 federacije, među kojima su Vladimir Samsonov i Dmitrij Ovčarov, najveće zvezde evropskog ping ponga.