aleksandar_karakasevic (2)

STONI TENIS

Beograd priprema spektakl za meč Evro lige Srbija–Hrvatska 1. marta u Šumicama

 

Stonoteniski savez Beograda i vredni organizacioni tim koji vodi predsednik STS Beograda Goran Kocić, pripremio je spektakl za meč Evro lige Srbija – Hrvatska 1. marta u 18 časova u dvorani u Šumicama!

– Sa takmičarskog aspekta, ovo je za nas prilika da se revanširamo, sportski i fer, selekciji Hrvatske za poraz u Splitu od 3:2 – kaže Goran Kocić.- Takođe, želimo da ljubiteljima stonog tenisa u Beogradu i Srbiji ovaj susret bude prilika da uživaju, prvi put u istoriji ovog sporta, i u numerama navijačica koje inače bodre košarkaše, a svi gledaoci sa kupljenim ulaznicama koje će koštati 200 dinara, učestvovaće u nagradnoj igri sa lepim robnim nagradama koje je obezbedili naši sponzori.

Povezana vest:  SP STONI TENIS, MOSKVA, Ubedljiva pobeda Srbije nad SAD

Srbija će se suprotstaviti Hrvatskoj u najjačem sastavu predvođena Aleksandrom Karakaševićem, a selektor Boris Vukelić odlučio se  još za Marka Jeftovića, Žolta Petea i Bojana Crepulju.

– Na žalost, Grad Beograd nije bio u mogućnosti da nam finansijski pomogne u organizaciji meča, ali su nam u pomoć priskočili sportski prijatelji iz Lukoila,  koji je generalni sponzor ovog meča, a direktor Oleg Šarov igra stoni tenis, Škole stranih jezika Sent Nikolas, Knjaz Miloša,  Cveteksa, DDOR Novi Sad, Avis ren – a – kara, „Olimpija karpetsa“…- istakao je Kocić.- Mi smo na konkursu Stonoteniskog saveza Srbije dobili organizaciju meča i za to platili 200.000 dinara. Mnogo su nam pomogli i sportski centar u Šumicama sa cenom sale, hotel „Holidej in“ sa cenom smeštaja i renomirani restoran „Kalemegdnska terasa“ koja će u ponedeljak 28. februara u 13 časova biti domaćin glavne konferencije za medije pred meč.

Povezana vest:  Ivana Vejnović i Nikola Strugarević najbolji

Kocićev kolega po funkciji, predsednik Stonoteniskog saveza Zagreba, legendarni stonoteniser Dragutin Šurbek, biće počasni gost STS Beograda.  Proizvođač sportske opreme „Cvetkes“ je uradio i specijalne dresove i šalove, koji će biti i deo nagrada na lutriji.

U Evro ligi posle pet kola vodi Hrvatska sa devet bodova , Francuska ima osam, Mađarska sedam i Srbija šest bodova (jedna pobeda protiv Mađarske).

Povezana vest:  Veliki uspeh mladih stonotenisera Srbije na Balkanijadi