aleksandar_karakasevic (2)

Karakašević: Nije nemoguće da uzmem medalju u Londonu

 

Najbolji srpski stonoteniser Aleksandar Karakasević rekao je danas da trenutno pruža najbolje partije u životu i da nije nemoguće da se na Olimpijskim igrama u Londonu umeša u borbu za medalju.

-U Londonu ću četvrti put učestvovati na Igrama. Skupio sam mnogo iskustva i znam da imam šanse za odličan plasman. Upravo završena sezona mi je bila najbolja u životu, osvojio sam bronzu na EP u singlu i uz malo sreće u žrebu, moguće je da doguram daleko. Nadam se samo da u prva dva kola za rivala neću dobiti nekog Kineza – rekao je Karakašević.

Povezana vest:  SENIORSKI TURNIR TOP 12, Elita u Zrenjaninu

On je dodao da neće mnogo igrati tokom leta, jer iz iskustva zna da najbolje partije pruža kada nema mnogo mečeva iza sebe.

-Imam ponude za nekoliko egzibicija, ali znam sebe. Mnogo bolje igram kad dođem direktno iz treninga. U ovom trenutku kao realan domet čini mi se plasman u četvrtfinale. Posle toga je sve moguće, pa čak i da dobijem nekog Kineza. Za mene je dobro što u Londonu neće učestovati Šveđani Valdner i Person od kojih sam gubio na prethodnim Igrama – konstatovao je Karakešvić uz šaljivu opasku da će biti zadovoljan ako izgubi od boljeg i ukoliko pobedi slabijeg.

Povezana vest:  U ZAVRŠNICI ZRENJANINCI OSVOJILI TITULU PRVAKA DRŽAVE, Banat osvojio kup (FOTO)

Karakašević je apelovao na državu da pomogne stoni tenis, pošto je, prema njegovom mišljenju, ovaj olimpijski sport bezrazložno zapostavljen.

-Jako je teško trenirati i raditi kad nema nikakve pomoći. Ono što zaradimo u inostranstvu, a nisu to neke pare, morali bismo da potrošimo na jake turnire. Upravo zato je i fantastičan uspeh plasman Marka Jevtovića na OI. To je rezultat koji zaslužuje apsolutni respekt. Potrudiću se da mu pomognem koliko mogu, a i on će meni olakšati, pošto ću prvi put na Igrama imati sa nekim da sparingujem i zagrejem se za meč – kazao je on.

Povezana vest:  EP ČEŠKA, Samo Karakašević brani boje Srbije

Karakašević je najavio da će, kao i na prethodnim Igrama, bez obzira na svoj rezultat, posle toga biti najveći navijač srpske reprezentacije.

-Ja volim sport, posebno kolektivne. Mislim da se dobro razumem u neke od njih i sa uživanjem ću navijati za naše sportiste u Londonu. Nadam se da će biti razloga da slavimo – zaključio je Karakašević kome će Igre u Londonu biti četvrte u karijeri.

Olimpijske igre u Londonu održaće se od 27. jula do 12. avgusta.