kategorije sve grupnaBela Mesaroš kao mladić

Bela Mesaroš legenda subotičkog i jugoslovenskog stonog tenisa, pobedio je u konkurenciji veterana (preko 60 godina) na prvom otvorenom turniru za veterane „Memorijal Ervin Danka“ koji je u Subotici organizovao Stonotenski savez Subotice.
U izvanrednom finalu posle pet iscrpljujućih setova Mesaroš (Spartak, Subotica) je savladao Franju Galaca (Suboticatrans). Dve bronze pripale su Predragu Iliću iz Beograda i Miroljubu Simoviću iz kragujevačkog Radničkog.
Stefan Kostadinović (Spartak) priredio je veliko iznenađenje pobedivši u finalu u apsolutnoj kategoriji sa 3:2 gosta iz Mađarske Viktora Ferenca (Segedin). Bronzane medalje osvojili su Robert Marki (Segedin) i Mihalj Šoti (Železničar Eurodrvo, Subotica).
Najbolji u kategoriji od 40 do 50 godina bio je Milutin Glavaški iz Bečeja. U finalu je sa 3:0 pobedio Darka Popovića (Sombor). Treća mesta osvojili su Davor Tintor (Mladost, Nova Pazova) i Milan Trbović (Spartak).
Subotičanin Stojan Bela (Železničar Eurodrvo) pobedio je u finalu Miloša Kramarušića (Beograd), dok su bronzane medalje pripale Perici Pejoviću (Bečej) i Jovanu Kovačeviću (Mladost, Nova Pazova).
Takmičenje je okupilo 70 veterana iz Srbije i Mađarske. Trofeje i robne nagrade obezbedio je Stonoteniski savez Subotice, dok je porodica Ervina Deaka pružila svu podršku organizatorima.

Povezana vest:  Ovčarovu pozitivan i B uzorak na klenbuterol