memorijal u brnu reprezentacijasmiljanic vasiljevic selekro mihajlovic i egeljasmanjenaEgelja sedmi u Brnu

Srpski strelac na glinene golubove – trap Maksim Egelja osvojio se odlično sedmo mesto sa 114 golubova na „Memorijalu Bednarik“ u češkom gradu Brno u spomen na olimpijskog vicešampiona 1988. i dvostrukog svetskog prvaka 1985 i 1986 koji je izgubio život u saobraćajnoj nesreći posle Seula.
Borko Vasiljević se plasirao na 13. poziciju sa 107, a Nemanja Smiljanić na 16. mesto sa 106 golubova. Gađalo je 28 juniora.
– Egelja je raspucavao za ulazak u finale- kaže selektor Dejan Mihajlović.- Ispao je na trećem metku. Na lepom strelištu, nama je ovo takmičenje dobro poslužilo pred juniorski Svetski kup u Sulu od 26. do 30. maja i tu će gađati Smiljanić, Vasiljević i Marko Drljača. Takođe, 6. do 12. juna Nemanja Smiljanić i Zoran Jakšić gađaće na seniorksom Svetskom kupu u Minhenu. Sve su ovo pripreme za Šampionat Evrope koji će se održati od 16. do 27. juna u Šarlošpusti u Mađarskoj na veoma zahtevnom strelištu. Na povraku iz Minhenlj ostaćemo dan dva i trenirati na njemu.
Mihajlović se u ime svih strelaca zahvalio Olimpijskom komitetu Srbije i Ministarstvu omladine i sporta Srbije na podršci Streljačkom savezu za leteće mete Srbije.

Povezana vest:  Andera Arsović osvojila šesto mesto na Svetskom kupu u Fort Beningu i olimpijsku vizu za London