strelci pomazu arunovic i arsovic

Streljačka organizacija na nogama

Streljački savez Srbije angažovao je sve raspoložive snage, streljačke organizacije, od od kluba do saveza su na nogama, svi su angažovani da pomognu unesrećenima u katastrofalnim poplavama ali i da prikupe pomoć.
– Streljački savez Srbije je u dogovoru sa Olimpijskim komitetom Srbije, na osnovu preporue Vlade Srbije izdvojio 100.000 dinara u robi, hrani za bebe, mleku, pelenama, konzervama i sredstvima za higijenu – kaže Nenad Petković generalni sekretar SS Srbije.- Sve smo dostavili OKS koji je zadužen za distribuciju. Od prvog dana naši olimpijci i olimpijski kandidati, treneri, streljački radnici Zorana i Jelena Arunović, Jasna Šekarić, Ivana Maksimović, Andrea Arsović, Dragan Donević, Damir i Goran Mikec i mnogi drugi svojim ličnim sredstvima i radom pomagali su ugroženom stanovništvu i time iskazali humanost.
Među onima koji su se organizvali da pomognu postradalima bila je i družina „Novi Sad 1790“ koja je na MK strelištu organizovala prikupljanje pomoći. Predsednik kluba Nemanja Mirosavljev naš proslavljeni olimpijac i direktor Dragan Marković su sve što je prikupljeno, prebacili u Olimpijski komite Srbije.
– Iskreno se zahvaljujemo svima koji su doneli pomoć – rekao je Nemanja Mirosvaljev.- Svako je pomogao koliko je mogaa. Svi znamo da je situacija teška i da je svaka pomoć, ma kakva bila, dobrodošla. Nećemo stati nastavićemo da organizovano prikupljamo pomoć i nadam seda će našim stopama krenuti i drugi klubovi i organizacije.
Članovi Upravnog odbora SS Srbije i zaposleni odrekli su se dnevnica u korist postradalog stanovništva. Mnogi članovi streljačkih organizacija u poplavama pogođenim gradovima uključeni su podizanje nasipa i zbrinjavanju evakuisanog stanovništva. Odziv je izuzetno veliki i strelci će nastaviti da pomažu gde god bude trebalo. Na sednici Upravnog odbora SS Srbije 20. maja minutom ćutanja je odata pošta nastradalima.
Nosioci nacionalnih priznanja i stipendisti SS Srbije iz redova strelaca na osnovu odluka Udruženja nosioca nacionalnih priznanja i preporuke MOS odvojiće novčana sredstva za saniranje posledica poplava.

Povezana vest:  Andrija Zlatić osvojio srebro MK pištoljem na Svetskom kupu u Minhenu