olimpcas-spaz-004

OSVAJAČICA PRVE KVOTE ZA SRBIJU ZA OLIMPIJSKE IGRE U RIJU 2016 ANDREA ARSOVIĆ ODRŽALA OLIMPIJSKI ČAS U STAROJ PAZOVI

Na centralnom platou u Staroj Pazovi danas je održan „Olimpijski čas“, a sa mališanima se družila reprezentativka Srbije u streljaštvu, osvajačica bronzane medalje na nedavno završenom Svetskom prvenstvu i prve kvote za Srbiju za Olimpijske igre u Riju 2016 – Andrea Arsović.
Andrea je imala čast da otvori Olimpijski čas u Staroj Pazovi: „Pozdrav svima i hvala vam puno na pozivu. Po prvi put sam u Staroj Pazovi i raduje me što ćemo danas imati prilike da se družimo i pričamo o olimpizmu i Olimpijskim igrama. Velika je čast što imam priliku da otvorim ovaj čas“ , rekla je Andrea Arsović.
Učesnike Olimpijskog časa pozdravila je i Biljana Čavić, načelnica društvenih delatnosti opštine Stara Pazova: „Mladi i talentovani ljudi su kapital svake zemlje i svakog naroda. Vrednosti koje se neguju u okviru duha olimpizma jesu vrednosti koje nažalost sve više nedostaju ovom našem društvu. Zato mi kao lokalna samouprava podržavamo promociju pravih vrednosti sa namerom da ih mladi usvoje u svom budućem životu. Želim da sa ove radionice ponesete nova znanja I veštine I da shvatite koliko je važno i lepo baviti se sportom.“
Andrea Arsović pokušala je na Olimpijskoj tribini da novim drugarima dočara kako je sport uticao na njen život i da ih motiviše da krenu njenim stopama, dok su najmlađi osnovci kroz Olimpijsku bajku učili o Olimpijskim igrama i pravim vrednostima koje treba da usvoje u svom odrastanju.
Učesnici „Olimpijskog časa“ učili su o istoriji Olimpijskih igara, olimpijskim simbolima i sportovima, kao i znamenitim sportistima – olimpijskim herojima današnjice.
Gosti Olimpijskog komiteta Srbije u Staroj Pazovi bili su i predstavnici Olimpijskog komiteta Brazila, direktor Brazilskih školskih igara, Edgar Hubner i menadžer za omladinski sport, Andre Matos.

Povezana vest:  Marija Šunjevarić odbranila titulu, novi šampioni Ivana Marić, Milovanović i Tucović